13 Ağustos 2016 Cumartesi

KAYSERİ YAĞLAMASI SEBİT



KAYSERİ YAĞLAMASI SEBİT


Hamuru İçin
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı maya
Tuz
Kıymalı Harç İçin
400 gr kıyma
2 adet kuru soğan
1çay bardağı sıvı veya zeytinyağ
Yarım yemek kaşığı salça
500 gr menemenlik sos(yoksa 1 kilo domates )
Pul biber
Tuz
Servis için
1 kase yoğurt ve sarımsak tuz
Hazırlanışı hamurunu güzelce yoğurup mayalandıralım ❤️ eğer yanınızda yardımcı varsa önce kıymalı harcı hazırlayıp sonra Teflonda lavaş ekmeği pişirin ve sıcağı sıcağına dizin lavaş 

kıyma lavaş kıyma şeklinde ❤️ ama ben tek başıma yaptığım için önce lavaşları pişirdim bunun için mayalanan hamuru 21 tane beze yapalım un yardımı ile açalım teflon tavada önlü arkalı pişirelim ❤️ kurumamaları için üst üste sofra bezi arasında muhafaza edelim ❤️ kıymalı harç için soğanları rondodan geçirelim tavaya alalım yağ ile birlikte pembeleşsene kadar pişirip kıymayı ekleyelim kıymamızda pirince menemenlik sosumu ben blendırdan geçirip koydum domates eklicekseniz minik küpler Halinde doğrayıp katın salçasını ekleyin baharatları koyun kıvama gelene kadar pişirin ❤️ Sıcak yenmeli ve sarımsaklı yoğurt eşliğinde yenmeli Afiyet olsun

Hiç yorum yok: