Tadimiz Tuzumuz Tatlısı
Tadimiz Tuzumuz Tatlısı
hayırlı Cumalar dualarınızın kabul olduğu Güneşli günleriniz olsun 💫 harika bir tatlı tarifim var eşim bayıldı misafirlerde çok sevdi ve dün akşam hepsi bitti
125 gr sanayağ veya pastörize Tereyağ
1 Çay bardağı Sıvı yağ
1 yumurta
1 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı sirke (mutlaka koyun koku kalmıyor harika kıyır kıyır bir kıvam)
1 Çay kaşığı karbonat
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1.5 Çay bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
Şerbeti Için
2 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Hazırlanışı
Un Hariç bütün malzemeleri derin bir kaba ALIN ve karıştırın💫yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun yumuşak bir kurabiye hamuru elde edin ele yapışmayan 💫 ceviz büyüklüğünde Parçalar koyarım yuvarlayıp yassılayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin ortasına parmağınızı batırın küçük bir Çukur oluşsun 💫işlem bittikten sonra 180 derecelik fırına hafif kızarana kadar pişirelim 💫 şerbetimiz için tencereye şekerimizi alalım eritelim karamel olana kadar karıştırın dikkat edin yakmayın şekeri Güzelce Eriyip rengi kahveye Döndüğünde suyunu dökün bu esnada seker taş gibi olcak korkmayın eriyecektir 💫 karıştırmaya devam edin 10dk kadar kaynasın 💫bu şerbette ayrı bir lezzet katıyor 💫 şerbeti ılımaya ALIN fırından çıkan tatlılızında ilk sıcaklığı gitsin hafif ılıdığında ilk sıcaklığı giden şerbeti dökün çok kısa sürede bütün şerbeti çekecektir💫ılıdıktan soğuduktan sonra şanti ve bademle süsleyebilirsiniz💫afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder