30 Ekim 2015 Cuma

Tadimiz Tuzumuz Tatlısı

Tadimiz Tuzumuz Tatlısı

hayırlı Cumalar dualarınızın kabul olduğu Güneşli günleriniz olsun 💫 harika bir tatlı tarifim var eşim bayıldı misafirlerde çok sevdi ve dün akşam hepsi bitti 

125 gr sanayağ veya pastörize Tereyağ 
1 Çay bardağı Sıvı yağ 
1 yumurta 
1 yemek kaşığı irmik 
1 tatlı kaşığı sirke (mutlaka koyun koku kalmıyor harika kıyır kıyır bir kıvam)
1 Çay kaşığı karbonat 
1 Çay kaşığı kabartma tozu 
1.5 Çay bardağı pudra şekeri 
Aldığı kadar un 
Şerbeti Için 
2 su bardağı şeker 
2.5 su bardağı su 
Hazırlanışı 
Un Hariç bütün malzemeleri derin bir kaba ALIN ve karıştırın💫yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun yumuşak bir kurabiye hamuru elde edin ele yapışmayan 💫 ceviz büyüklüğünde Parçalar koyarım yuvarlayıp yassılayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin ortasına parmağınızı 
batırın küçük bir Çukur oluşsun 💫işlem bittikten sonra 180 derecelik fırına hafif kızarana kadar pişirelim 💫 şerbetimiz için tencereye şekerimizi alalım eritelim karamel olana kadar karıştırın dikkat edin yakmayın şekeri Güzelce Eriyip rengi kahveye Döndüğünde suyunu dökün bu esnada seker taş gibi olcak korkmayın eriyecektir 💫 karıştırmaya devam edin 10dk kadar kaynasın 💫bu şerbette ayrı bir lezzet katıyor 💫 şerbeti ılımaya ALIN fırından çıkan tatlılızında ilk sıcaklığı gitsin hafif ılıdığında ilk sıcaklığı giden şerbeti dökün çok kısa sürede bütün şerbeti çekecektir💫ılıdıktan soğuduktan sonra şanti ve bademle süsleyebilirsiniz💫afiyet olsun

Hiç yorum yok: