28 Ekim 2015 Çarşamba

Sac Tava

Sac Tava 

Yanına buz gibi bir ayranla yetecek bir ana yemek tabi misafir beklerseniz pilavıydı çorbasıydı salatasaaydı ekleyebilirsiniz😉 Yemeği yaparken kullandığın malzemeden tutta pişirdiğimiz kaba kadar lezzeti etkileyen Faktörler vardır aynı malzemeleri kullanarak tencerede yada Fırında pişirsek bu lezzeti elde edemeyiz sacda yapılan Yemeğin de lezzeti bir başka geçenlerde annemlerde yapmıştık sac tavamızın tarifi şöyle efenim



Sac Tava 
500 gr kuzu kuşbaşı et
200 gr kuyruk Yağı (Yağı Çokça olursa sac tavada daha iyi lezzet elde edersiniz )
1 büyük boy kuru soğan 
1 baş sarımsak
1 kilo domates 
5-6 yeşil biber 
Pul biber 
Tuz 
Çok az zeytin Yağı 

Hazırlanışı 
Etimizi ve kuyruk yağını sac tavaya alalım üErinş bir kabakla kapatıp orta ateşte kendi suyuyla pişmesini sağlayalım ✔️
Soğanları yemeklik doğrayalım suyunu Salıp çeken etlerimize katalım bu Sırada üzerine Zeytinyağı gezdirelim ve kavuralım ✔️
Yeşil biberleride irice doğrayıp katalım 


Domateslerimizi be sarımsakları Küp Küp doğrayalım ve yemeğimize katalım kapak örtelim üzerine pişmeye bırakalım ✔️ resimdeki görünümü elde ettiğimizde Altını kapatabilirsiniz ocağın en son pul biber ve tuzu eklemeyi unutmayın bu yemeği @tencereyemegim sayfasına gönderiyorum .

Hiç yorum yok: