5 Nisan 2015 Pazar

REVANİ

REVANİ


MALZEMELER

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı irmik
un
1 paket vanilya
1 tatlı kasığı karbonat ve çeyrek limon suyu( 

karbanotla limonu foşkurtucaz bu Kısım önemli)
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için;

3,5su bardağı su
3,5 su bardağı seker


Çeyrek limon suyu 
Revani Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı

İlk olarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Kek malzemeleri ile kek güzelce, önce yumurta ve şekeri olmak üzere çırpılır. Sonra diğerleri
ilave edilir un eklemeden önce tatlı kaşığı karbonatı limonla foşkurtuyoruz 170 C’de üstü kızarana dek pişirilir.Fırından çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür, isterseniz Hindistan cevizi serperek servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: