5 Nisan 2015 Pazar

BROWNİE KEK

BROWNİE KEK


Malzemeler:
1.5 su bardağı toz şeker
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 su süt
3 yemek kaşığı kakao
4yumurta 
1 paket kabartma tozu


Alabildiğince un
1çay bardağı damla çikolata

Yapılışı: Süt, şeker sıvı yağ, vanilya ve kakaoyu bir kapta şekerler eriyinceye kadar çırpın. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. Kalan karışıma yumurtaları kırıp çırpın. Daha sonra ise kabartma 

tozu ve göz kararı unu da ekleyip iyice çırpın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış fırın tepsisine döküp, fırına verin. Kekin düzgün bir şekilde piştiğini kontrol edebilmek için kürdandan yardım kürdan temiz bir şekilde çıkarsa kekiniz pişmiş demektir. Piştikten sonra ise kekin soğumasını bekleyin çikolatayı bernari usulü eritin ve ayırdığımız karışıma ekleyip Güzelce çırpın ve kekin üzerine dökün Afiyet olsun

Hiç yorum yok: