25 Şubat 2015 Çarşamba

KÖFTELİ PATATES PÜRESİ

KÖFTELİ PATATES PÜRESİ
MALZEMELER
Püresi İçin
3 adet patates
1 küçük boy havuç
1yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar peynir
1 çay bardağı süt çoğaltabilirsiniz
Köftesi İçin
200 gr kıyma
1 diş sarımsak
karabiber 
tuz
Sos İçin
3 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım yemek kaşığı salça
tuz

HAZIRLANIŞI
* Patates ve havuçları soyalım küp küp doğrayıp suda haşlayalım.Bu esnada kıymamızı ve baharatlarını rendelenmiş sarımsağı karıştırıp misket toplar yapalım ve yağda kızatrtalım .
* Haşlanansuyunu çeken  patates havuçlara tereyağını ekleyelim ve karıştıralım sütü ekleyelim sütü çekince kaşar peyniri ekleyelim ve karıştırıp kapatıp servis tabağına alalım. 
* Sos icin yağımızı ısıtıp salçamızı katıp kavuralım pürenin üzerine köfteleri alalım üzerinden sosu gezdirelim yememğimiz hazır 
AFİYET OLSUN 


Hiç yorum yok: