Bu tarif çok eski bir tarifmiş aslında ama ben ilk kez yaptım ve bayıldım havalı lezzetli ve pratik mutlaka denemelisiniz hanımlar
MAZLEMELER
tabanı İçin
4 -5 adet elma soyulmuş ve dilimlenmiş
1 su bardağı su
1 çay bardağı şeker
tarcın 1 tatlı kasığı kadar
Muhallebisi İçin
1 lt süt
3 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
vanilya
Üzeri İçin
3 yumurta akı
1 çay bardağı şeker
HAZIRLANIŞI
* Şekerimizi tencerede eritelim karamel rengine dönünce suyumuzu katalım elmaları ekleyelim ve elmalar yumuşayıncaya kadar pişirelim yumusayan elmaları borcama alalım ve üzerine tarçın serpelim.
* Muhallebimiz için bütün malzemeelri bir tencereye alıp pişirelim göz gö zolaan kadar karıştırıyoruz muhallebi kıvamzıı elde edince elmalrın üzerien düzgün sekilde yerleştiriyoruz.
* Üzeri iöin yumurta akı ve sekeri tarş köpüğü olana kadar cırpıyoruz ve tatlımzıın üzerine seriyoruz ve 175 derece ısıda 10 -15 dk pısırıyoruz uzeri karamel renk alana kadar sonra ılımaya bırakıyoruz ve dolaba kaldırıyoruz en az 6 saat dinlendikten sonra ıkram edebilirisiniz 1 gece beklerse daha da güzel oluır
ben ayrıca fırından cıkınca dşlşmledim üzeri kurursa diye ama kurumadı dururma göre hareket edersiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder