11 Ekim 2014 Cumartesi

BİSKÜVİLİ MUHALLEBELİ KABAK TATLISI

BİSKÜVİLİ MUHALLEBELİ KABAK TATLISI



En sinir olduğum şeylerden bitanesidee yaptığım yemekleri tatlıları resimlerken iğrenç kalitesiz çekimlerim ya telofonum şarjı biter ya da başka bişey ve o an ne denk geldiyse çekilip ışık vaktinin ortamın o yemeğin hakkını veremeden çeklmesi ... Bazen sinir olup yayınlamadığım çok foto var diyebilirim bu aralar bloğuma girmiyorum birikmiş tarifler var ama bu lezzeti paylaşmak istedim her ne kadar resim kalitesi kötü olsada bir kabak sever olarak bu yorumu çok beğendim bu tatlıda mutlaka denemelisiniz 

MALZEMELER
1 Kg bal  kabağı kabuklarından ayıklanmış şekilde 
1.5 paket petibör bisküvi
1 su bardağına yakın toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
isteğe göre vanilya veya 1 çay kaşığı tarcın
Bulamak için 100 gr kadar hindistan cevizi

 Muhallebesi İçin
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un 
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kakao
ve 2 çorba kaşığı hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI
*Kabakları dilimleyip şekerini serpip orta ateşte yarım çay bardağı kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirelim .

* Bu sırada muhallebi için bütün malzemeleri katıp orta ateşte göz göz olana kadar pişirelim .

* Pişen kabakların suyunu iyice süzüp bisküvileri robottan un haline getirip tatlının içine katıp yoğuralım .Bisküvyi ihtiyaca göre azaltıp çoğaltablirsiniz şekil alabilecek kıvamda olmalı

* Ardından elimizde ceviz büyüklüğünde toplar alıp yuvarlayalım parmağımızla ortasına çukur açıp  hindistan cevizine bulayalım ve muhallebisini koyalıum arzuya göre krem şantili veya vanilyalı muhallebi ile deneyebilirsiniz.






Hiç yorum yok: