1 Temmuz 2014 Salı

KADAYIF SARMA

KADAYIF SARMA 
Geçen ki hazır baklava yufkasıyla tbülbül yuvasını 2 gün üst üste yapmıştım çok beğenei almıştı bu tatlıda onu aratmıcak bir lezzetteydi herkesten tam puan aldı mutlaka denemelisiniz havanıza hava katcak bir tatlı diyeyim yani:))

MALZEMELER
* 16 Adet hazır baklava yufkası (ben bir tepsiyi doldurcak kadar yaptım tam olarak adedini bilmiyorum ama sanırım 16 tane kullandım bir pakette 28 adet bulunuyor.Sizde tepsinizin büyüklüğü kadar yada bikaç tepsi yapcaksanız değişir 1 tepsilik malzeme listesi vereceğimm)

150- 200 gr kadar taze kadayıf

300-400 gr fındık içi (siz cevizde kullanabilirisiniz)

150 gr kadar tereyağ ve 1 çay bardağı kadar sıvı yağ

ŞERBETİ  İÇİN 
3.5 su bardağı şeker
4 su bardağı su 
çeyrek limon suyu
üzeri için fıstık veya hindistan cevizi kullanabilirisiniz....


HAZIRLANIŞI
* Önce şerbetimizi için ocağa şeker ve suyu alalım 20 dk kaynatalım ve limon suyunu sıkalım 10 dk da öyle kaynasın yoğun kıvamlı bir şerbet elde edelim ve soğumaya bırakalım .

* Sonra yufkamızın birini alalım ve kısa olan köşesine elimizle boydan boya kadayıf yerleştirelim üzerine fındık serpelim resimdeki gibi 

Ve yufkamızı saralım sıkıca tepsimizize olduğu gibi yerleştirelim .

* Aynı işlemi tepsimiz dolana kadar tekrarlıyoruz sonra tatlılarımızı 4parmak kalınlığında dilimleiyoruz .ve tereyağını köpürene kadar eritip sıvıyağınıda döküp ocaktan alıyoruz ve tatlımzın üzerinden gezdiriyoruz ve 180 derece ısıda fırınımıza sürüyoruz .

* Üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz ve çıkınca üzerine soğuyan şerbetimizi döküyoruz 1-2 saat dinlendikten sonra dondurmalarla fındık fıstıklarla servis edebilirisiniz.


AFİYET OLSUN 




Hiç yorum yok: