19 Mayıs 2014 Pazartesi

MANTARLI PATATES PÜRESİ

MANTARLI PATATES PÜRESİ 
 Ana et yemeklerinin yanında güzel gidecek bir tarif
Yaz geldi ve ben kızımlaa hiç içerde kalmak istemiyoruz bu ay sonu tr ye gecicez inşallah soğolsun eşimde bizimle bir çarşı bir park bir okul derken koştur koştur gidiyo :)) Yakında bi gitseniz de dinlensem dicek diye düşündüğümü söyledm olurmu hiç öyle şey   ............ ..... ......... dedi :)) 

Yaptığım sakarlıklar triplerim falan iyi valla sağolsun eşimden Allah razı olsun :)) deyip tarifi vereyim 
MALZEMELEER
1 Kilo patates (5-6 adet orta boy patates)
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1 su bardağı süt
400 gr rendelenmiş kaşar peyniri
400 gr konserve mantar
tuz karabiber

HAZIRLANIŞI
* Patataeslerimizi güzelce yıkayıp soyalıum küp küp doğrayıp tenceremize koyalım üzerini gececek kadar su çekelim tuz atalım ve haşlanmaya bırakalım .

*Haşlanan patateslerin suyunu süzelim ve terayğaımızı ekleyelim bununla birlikte yarım çay kaşığı karabiber ile çatal yardımıyla püre haline getirelim güzelce ezilen patateslerin üzerine 1 su bardağı sütü ekleyip orta taşte sütü çekene kadar karıştıralım ve 200 gr kadar rendelenmiş kaşarıda ilave edip küçük boy borcama dökelim bu karışımı .

* Patates püremizinde üzerine mantarlarımızı yerleştirelim üzerine 200 gr kadar rendelenmiş kaşarı serpiştirelim ve 200 derece fırına hafif kızarana kadar pişirelim yemeğimiz hazır 
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: