25 Mart 2014 Salı

ZEYTİNYAĞLI KURU DOLMA

ZEYTİNYAĞLI KURU DOLMA SARMA
Her ana yemeğin yanında yapılmalı bence zeytinyağlı dolmalar sarmalar ana yemeğin yanında acaba ne yapsam diye düşünüp ağır sofra kurmak isteyenler dolmayı sarmayı düşünmeliler bence bir seçenek olarak ..

MALZEMELER
2 Su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan 
1 yemek kaşığı domates salçası 
yarım yemek kaşığı biber salçası 
sıvı yağ yarım çay baradğı kadar
tuz 
pul biber
nane
6-7 dal lahana yaprağı 
6-7 kuru kabak dolması 
6-7 kuru patlıcan dolması 
SOS İÇİN 
1 yemek kaşığı salça
sıvı yağ 
tuz
pişen dolmanın suyu

HAZIRLANIŞI
* İç malzemelerimzi hazırlayalım önce pirincimizi yıkayıp süzelim içine ince ince küp küp doğranmış soağanalrımzı katalım, salçaları baharatları ve yağı katıp güzelce harmanlayalım . 
* Ocağa büyük tencerede kaynar su koyup  kaynayan suyun içine önce lahana yapraklarını atalım yumuşayana kadar haşlayalım onları sürezer çıkarıp biir kenara bırakalım .
* Ardından kaynayan suyumuza kuru dolmalıklarımzı atalım yumuşayana kadar haşlayalım .
*Hazır olan  kuru dolamalıklarımızı dolduralım ve tenceremize yassı bir şekilde sıra sıra dizelim .En alta kuru dolmalıkları koyalım lahana sarması kurulardan daha erken pişeceği için..
*Ardından lahana yapraklarını bıcak yardımıyla düzleyebilirsiniz kare veya dikdörtgen şekline getirip bir ucuna koyup saralım ve elimizle sıkıp kuru dolamların üzerine yerleştirelim .
* Bu işelmde tamamlanınca dolamalarımzın üzerini geçecek şekilde kaynar su döküp dolma taşımızı üzerine koyalım ilk etapta ağzı açık kaynamasını bekleyelim daha sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pişmesini sağlayın öyle daha lezzetli olacaktır.
*Pişmiş dolamalarımızı servis tabağına yerleştirip sosumuzu hazırlayalım .
* Tavamıza yağ döküp salçamızı ekleyelim salçanın çiğliği gidince dolmamızın suyundan ekleyelim biraz tuz ve isteğe göre toz kırmızı biber ekleyip dolmalarımızın üzerinden gezdirelm 
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: