20 Mart 2014 Perşembe

TAVADA USKUMRU

TAVADA USKUMRU
Bir balık sever olarak şimdilerde ki favorimiz uskumru ... Bu balık en güzel ızgarada oluyor  tavada ve fırında da gayet güzel lezzetli br balık ..

MALZEMELER
 Kişi sayısına göre birer tane uskumdu 
sıvı yağ
un 
tuz 
 HAZIRLANIŞI
* Balığımızı güzelce temizleyelim bağırsakları çıkartılıp iç dış güzelce yıkalım 
* Balıklarımızın yüzeyini arkalı önlü bıçak yardımıyla çizikler atalaım daha güzel pişmesii için 
* Balıkalrımzı önlü arkalı iç dış tuzlayalım 
* Teflon tavamıza az miktarda sıvı yağ dökelim bol bol dökmeye gerek yok 
 *Balığımızı arkalı önlü yüzeyini unlayıp ısınan yağa bırakalım kapağını kapatalım iki yüzünü aynı şekde pişirelim 
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: