24 Mart 2014 Pazartesi

CEVİZLİ MUZLU BEBEK MUHALLEBİSİ

6 ayını doldurunca beni bir telaş sarmıştı şimdi ne yedirmeliyim diye insan önce korkuyo panik oluyo ama sonra alışıyo ve her geçen gün bebişi için besleyici ve lezzetli mamalar hazırlamaya başlıyor.

 Bebeğin zihinsel ve fiziksel gelişimi için beslenme son derece önemli o yüzden titizlikle özen göstermeliyiz . ,

Ceviz bebeğimiizn zihinsel gelişi için son derece faydalı bir çerez ben çorbalarada rendeliyorum her besinin içinde rendeleyerek kullanabilirsiniz 6ncı aydan sonra ..

Muz ise son derece önemli bir besin kaynağı vitaminli ve bebeğiniz kilo almasınıda istyosanız mutlaka her gün yarım da olsa yedirmelisinz.

Çorbalar bebğinizin midesini büyütür ve kilo almasına yardımcı olur tarhana çorbası hem inanılmaz bir besin değerne sahib hemde kilo almasına son derece yardımcı bir çorba bebğiniz bıkmadan içmeye devam ederse hergün verebilirsiniz.,

Ve tabiki balık mutlaka haftada 2 kez yedirmeye çalışın azda olsa 2 parça 3 parça yemyorsa çorbasını için çorbalar kısmında balık çrorbası tarifimi bulabilirisniz .

Sebzeler vitaminli sağlıklı olmasını istiyorsanız her tür sebzeyi çorbaalrda kullanmalısınız ...

Şimdi bu muhallebiyi akşam yatmadna önce hafif bir yemek olacaktır

MALZEMELER
1 Çay bardağı su 
1 yemek kaşığı irmik 
yarım muz
5-6 adet ceviz rendesi 
şeker kullanmıyoruz
 HAZIRLANIŞI
* Cezveye su ve irmiği koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz göz göz olunca ocaktan alıp geniş bir tabağa dökelim ılımaya bırakalım .
* Ilıyan muhallebiye cevizlerimizi rendeleyelim muzumuzu içinde ezelim 
* Muhallebimiz hazır afiyet bal şeker olsun bebeklerimze:)

Hiç yorum yok: