22 Şubat 2014 Cumartesi

PATATESLİ AY ÇÖREĞİ

PATATESLİ AY ÇÖREĞİ 
Mayasız olduğu için hemen hazırlanabilir güzel bir lezzet mutlaka denemelisiniz


MALZEMELER
2 Adet yumurta (birinin sarısı üzeri için )
1 çay bardağı yoğurt
125 gr oda sıcaklığında sana yağ 
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı dolusu tuz
1 paket kabartma tozu 
Aldığı kadar un yumuşak ele yapışmayan  bir hamur elde edeceğiz
İÇ MALZEME İÇİN
3 Adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
yarım yemek kaşığı domates salçası
sıvıyağ
pul biber
tuz 
üzeri içim:
yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ 
1 yemek kaşığı yoğurt 
susam veya çörek otu 
 HAZIRLANIŞI
* Önce patateslerimizi soyalım ve küp küp doğrayıp tuzlu suda kaynatalım 
* Soğanları küp küp doğrayıp yaklaşık 3-4 yemek kaşığı yağ ile kavuralım rengi dönen soğanlara salçamızı ekleyip kavurmaya devam edelim baharatlarıda katıp pişen salçalı sosu pişmiş suyu süzülmüş olan patateslere katıp ezip püre haline getirelim 
* Oda sıcaklığına gelmiş olan yapımızı ve diğer bütün sıvı malzemeleri  şekeri tuzu katıp karıştıralım sonra yavaş yavaş unu ekleyerek yoğuralım ele yapışmıcak yumuşak bir hamur elde edelim 
* Ve 16 tane yumak oluşturalım şekilde gösterdiğim gibi elimizle oval açıp, içine patates püremizi ekleyip, büküp, üzerine yumurta sarısı ekleyip yağlı kağıt serili olan fırın tepsimize dizelim 
AFİYET OLSUN 


Hiç yorum yok: