31 Aralık 2013 Salı

MAKLUBE

MAKLUBE
Yemeyen duymayan kalmamıştır bu öğrenci yemeğini çeşit çeşit desen desen salatalarla süslemek en güzel taraflarından biridir.Aşamalı olarak yapalım malzeme listesini verdikten sonra



MALZEMELER
3 adet patates
3 adet havuç
1 kg et
soğan(tabanı için)
2.5 su bardağı bardağı prinç
tuz sıvıya
tereyağ

HAZIRLANIŞI
Öncelikle etimizi haşlayalım  etimiz haşlandıktan sonra maklubeyi uapacağımız tencerenin tabanını soğanları döşeyelim

sonra sıvı yağ gezdirelim biraz  ve yuvarlak kestiğimiz patatesleri dizelim

havuçları dizelim

etimizin yarısını  yerleştirelim
princimizn yarısını yerleştirelim
ve tekrardan patateslerimizi dizelim
ve havuçlarımızı
ve etlerimizi
 ve kalan prinçlerimizide yerleştiriyoruz ine tereyağ yerleştirip



en son olarak tuzumuzu dökük elimizle bastırıyoruz bu kalıp gibi güzel çıkmasını sağlayacak  6 su bardağı sıcak suyumuzuda döküp orta ateşte pişmeye bırakıyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok: