30 Aralık 2013 Pazartesi

VAVİLYALI KABAK TATLISI

Üniversite yıllarımdan önce ağzıma sürmezdim yiyemezdim kabak tatlısını üniversitemde yurtta öyle güzel kabak tatlısı çıkardı ki takip ederdim kabak tatlısı günlerini o gün bugündür severim kabak tatlısını:) 
Birde vanilyalı olunca daha zariffmi olduu hoşmu oldu öyle bişey işte :)) 

MALZEMELER
kg balkabağı
3 su bardağı şeker( balkabağı çok tatlıysa şekeri azaltabilir veya tatsızsa arttırabilirsiniz)
vanilya

HAZIRLANIŞI
Kabaklarımızı güzelce temizleyip soyup dilim dilim kesip tenceremize dizelim üzerine şekerimizi hepsinin üzerine gelecek şekilde dağıtalım üzerine vanilyamızı serpelim 1 saat kadar bekletelim sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım afiyet olsun :)

Hiç yorum yok: