ŞEKERPARE
Lezzetli hafif bu şerbetli tatlı vazgeçilmezlerimden miss miss :)
MALZEMELER
250 gr sanayağ
1 çay bardağı irmik
1çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet yumurta(biiriniğn sarısı üzerine)
aldığıı kadar un
ŞERBET ÇİN :
3.5 Su bardağı su
3.5 su bardağı şeker
3-4 damla limon
HAZIRLANIŞI
* Önce şerbetimiz çin tencereye şeker ve suyumuzu alıp pişrelim ocaktan almadan 10 dk önce limon suyunu damlatalım ve ocaktan alıp ılımasını bekleyelim ılıyan şerbeti dolaba koyup soğumasını sağlayalım .
* Ardından bütün malzemelerimizi un hariç. katıp elimizle yoğurmaya başlayalım yavaş yavaş un ekleyerek kurabiye kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim
* Elmzle br parça koparıp şekil vererek tepsiye yerleştirelim üzerinden çatalla br iz yapalım ve yumurta sarısı sürüp 180 derec fırından pişirelim
*Pişen şekerparemize sıcakken soğuk şerbetmizi dökelim
* Tatlı sıcak şerbet soğuk olduğu çin şerbetini hemen çekecektir
*İstediiğiniz gibi servis edebilirsiniz ben hindistan ceviiz kullandım
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder