2 Şubat 2014 Pazar

PRENSES TATLIISI

PRENSES TATLISI

MALZEMELER
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağ
vanilya
Hindistan cevizi
ARA KAT İÇİN
Krem şanti veya vişne peltesi kullanabilirsiniz ara kat için.Ben vişne peltesi kullandım bunun içinde 2 çaybardağı vişne suyu, 1 yemek kaşığı şeker ve 1.5 yemekk kaşığı nişaştayı tencerede karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım
HAZIRLANIŞI
*Süt, şeker ve unu tenceremize alalım  karıştıralım 
* Kıvamını alan tatlımız fokurdayınca yağ ve vanilyayıda katıp güzelce yağ eriyene kadar pişirelim.
*Tepsimizin tabanını hindistan cevizi ile kaplayalım ve bir kepçe yardımıyla yavaşca hindiistan cevizinin üzerini kaplayalım ve soğumaya bıraklım 
*Vişne peltesinide soğuyan tatlımızın üstüne dökelim
*Servis ederken tepsimizden uzuzn şer,tler halinde keselim ve spatula yardımıyla ikiye katlayıp servis edelim .
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: