2 Şubat 2014 Pazar

ÖZBEK PİLAVI

ÖZBEK PİLAVI
Bugün gerçek özbek pilavı nasıl pişirilir onu anlatıcam daha önce paylaştığım kendime öz münhasır yaptığım bir pilavdı ama bu hem özbek hem kazak arkadaşlarımızın yaptığı gibi ve daha güzel olanı tabikide orjinal herzaman en güzeldir:)))Aşamalı oalark göstericdem sizler için tek tek resimledim

MALZEMELER
400-500 gr kuşbaşı et(dana, kuzu ve koyun eti farketmez siz hangisini seviyorsanız)
2 adet büyü k boy havuç
1 adet büyük boy soğan
2 su bardağı pirinç
1 çaybaradğı sıvı yağ
4 Su bardağı kaynar su
karabiber 
kimyon 
tuz
 HAZIRLANIŞI
*Önce pilav tavamıza yağımızı koyalım ve yağ iyice ısınınca etlerimizi atalım arada bir karıştırmak suretiyle kapatını kapalaım suyunu salsın kızarsın pişsin
*Etler pişme kıvamına gelince soğanlarımızı talım piyaz şeklinde doğranmış

*Soğanlarımız biraz salınca kendini jülyen doğradığımız havuçlarımızı katıyoruz ve havuçlarda soteliyoruz

*bu sırada arzu isteğe göre miktarı size kalmış ben 1 er çay kaşığı karabiber ve kimyon attım tuzunuda katıp karıştırın
*Daha sonra yıkayıp süzmüş olduğunuz pirinçleri (suda ıslamanıza gerek yok ) üzerine kaplıyorsunuz karıştırmıyorsunuz.
*Ve 4 su baradğı kaynar suyumuzu ekliyoruz.Kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz piştikten sonra altını üstüne getirerek karıştırıyoruz ve 10 dk kadar dinlendirip servis ediyoruz
AFİYET OLSUN DENEMELİSİNİZ:)










Hiç yorum yok: