ZEYTİNYAĞLI KURU YEŞİL FASULYE YEMEĞİ
Yeşil fasulye olsunda kurusu tazesi farketmiyor... Gercekten piştikten sonra kurusundanmı tazesindenmi ayırt edemessin güzel bir kışlık hazırlığından annemin ve handan teyzenin fasulyeleri güzel gidiyor Kazakistan'da ellerine dert görmesin ...:)
MALZEMELER
2 Avuç dolusu kuru yeşil fasulye
250 gr domates konservesi taze domateste kullanabilirsiniz
1 yemek kaşığı biber salçası
Orta boy kuru soğan
zeytinyağ veya sıvı yağ
tuz
pul biber
kaynar su
HAZIRLANIŞI
*Önce fasulyeleri tuzlu suda haşlayalım fasulyemiz yumuşayınca süzelim bir kenara koyalım
*Pişireceğimiz tencereye 2-3 yemek kaşığı kadar yağımızı koyalım
*Isınıan tavaya küp küp doğradığımız soğanları koyalım ve pembeleşinceye kadar kavuralım
*Salçamızı koyalım ve 2-3 dk salçamızlada kavuralım
*Domates konservemizi dökelim pul biber ve tuzumuz ekleyelim 5dk kadar fokurdadıktan sonra pişmiş fasulyemizi katalım
*1-2 fasulyeyele kavurup kaynar suyumuzu dökelim hemen fasulyenin üstünü kapayacak kadar
*5 dk kadarda fasulye ile pişsisn ve yemeğimiz hazır
*AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder