Osmanlı saray mutfağımızdan günümüze yansıyan hasan paşa köftesi çanak haline getirilmiş köfte hamurunun havuç, bezelye, patates gibi sebzelerle doldurulduktan sonra üzerinde taze kaşar peyniri eritilerek hazırlanan lezzetli bir yemek. Çanak köfte olarak da bilinmesine rağmen yaygın olarak Hasanpaşa köftesi olarak anılır ve güzel bir ana yemek olarak davet sofralarında bile sunulur.
tadimiztuzumuz.blogspot.com |
MALZEMELER
Hasan paşa köftesi için
Malzemeler:
Köfte için:
250 gr dana kıyma
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
1 yumurta akı
Yarım demet maydanoz (kıyılmış)
1 dilim ekmek içi (robotta çekilmiş)
Tuz
karabiber
Kimyon
Kekik
Sos için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı domates salçası
Taze çekilmiş karabiber
Tuz
Kimyon
Kekik
İki su bardağı kadar sıcak su
1 adet doğranmış patates (haşlanmış)
1 adet doğranmış havuç (haşlanmış)
1 çay bardağı kadar bezelye (haşlanmış)
Taze kaşar veya dil peyniri
HAZIRLANIŞI
*.Peynirleri de sebzelerin üzerine koyduktan sonra tekrar fırına koyunuz.
* Peynirler eriyip üzeri kızarınca sıcak sıcak servis ediniz.* Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder