6 Şubat 2014 Perşembe

PATATESLİ KÖMBE

PATATESLİ KÖMBE
Börek yapmak için vakit bulamayan ya da ince yufka açamıyorum diyem bayanlar için hem çok pratik hemde lezzetli bir  tarif bu yöresel lezzeti deneyin bence

HAMURU İÇİN
Un 
1su bardağı kadar Su
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
maya
İÇ HARCI İÇİN
5 Adet patates
1 büyük boy soğan 
1 yemek kaşığı doametes salçası 
pul biber
sıvı yağ
tuz
üzeri için 1 tane yumurta 
yarım çay bardağı süt
çörek otu

HAZIRLANIŞI
*Önce hamurumuzu yoğurup mayalanmaya bırakalım 
* Patateslerimizi haşlamak için tenceremize koyalım soyup doğrayıp kaynatırsanız daha pratik oluyor.
* Ayrı bin tavada soğan ve yağı kavurup soğanlar pembeleşince salçayı katıp salça ilede kavuralım pul biber ve tuz kaltıp altını kapatalım 
* Pişen patatesleri püre haline getirip salçalı sos ile karıştıralım 
* Bu sırada hamurumuz iki katı mayalandıysa 2 eşit parçaya bölüp bu kalınlıkta açıp yağlanmış olana tepsiye yerleştirelim  
* Ben 1 su bardağı su ile yapmıştım sadece orta boy tepsi ile yaptım bu oranı kendinize göre ayaralayabilirisiniz
* Sonra hazırladığımız harcı yerleştiriyoruz
* Ardından diğer katı açıp kapatıyoruz üzerine yumurtalı sütlü çörek otlu harcımızı sürüp 200 derece fırına sürüyoruz

* AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok: