9 Şubat 2014 Pazar

BEŞ PARMAK

BEŞ PARMAK
Kazakistan'ın milli yemeklerinden biri çok seviyorum uzun zamandır yememiştim çokta seviyorum kimsede beş parmak yapıp çağırmıyo ki bende kendim yapayım dedim hazır hamur falan iyiydi:)Beş parmağın at eti ile olanı makbuldur ama tabi ben dana etiyle yaptım :) Derken bir arkadasimiz .a[irdi ve bu muhte;em orjinal bes parmagi yapti harikaydi ///

MALZEMELER
2 adet patates
2 adet havuç
15 adet arzum hamur (un su tuz karışımı hamur sert şekilde yoğurulup yufka şeklinde açılıp büyük dikdörtgenler  şeklinde kesilip et suyunda pişiriliyor)
1000 gr kemikli et 
300 gr kazi  
HAZIRLANIŞI

*Önce etimizi düdüklüde bol su ile haşlıyoruz 1 saat kadar
* Pişen etlerimizin icine tum tum patates ve havuclazrimizida koyalim ve etle birlikte pisirelim  / 
* Ardından aynı suya hamurlarımızı atalım ve pişirelim 15 dk kadar
* Servis etmeden önce etlerimizi ocağa koyalım sıcak sıcak servis edilmesi gerekiyor
* Hamurları servis tabağına alalım üzerine etimizi havuç ve patateslerimizi dizip servis edebilirsiniz 
*AFİYET OLSUN 


Hiç yorum yok: