6 Mayıs 2014 Salı

KİVİLİ CHEESCAKE

TART HAMURUYLA KİVİLİ CHEESCAKE
Dün arkadaşın evinde yapıldı keyifle yeniildi . Lezzet garantili diyorum :) Mevsim meyvelerini kullanarak yapabileceğiniz bir lezzet sunum size kalmış ...

MALZEMELER
Tart Hamuru İçin 
1 Yumurta
4 yemek kaşığı şeker
100 gr margarin 
1 portakal kabuğu rendesi (arzuya göre kullamasanızda olur )
1  paket vanilya
yarım paket kabarma tozu 
ve un 

Kreması İçin
3 yumurta
6 yemek kaşığı şeker 
400 - 500 gr labne peynir (kazakistnda bulunan arkadaslar uy suzbesı tvorog kullandık 400 gr )
75 gr sana yağ 
3 yemek kaşığı kaymak 
yarım paket kabartma tozu 
2 yemek kaşığı irmik 
Üzerinde ki Süsleme İçin 
2 adet kivi 
100 gr sütlü çikolata

HAZIRLANIŞI

* Önce tart hamurumuzu hazırlayalım bunun için yoğurma kabına yumurtamıız alalım şekerle birlikte mikserle çırpalım  3dk kadar .

* Ve yumuşak marganimizide katıp çırplalım portakal kabuğu rendesi ekleyelim. Vanilyamızı katalım ve yarım pakaet kabartm atozunu katıp çırpmaya devam edelim.

* Ve artık yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlayalım hamur kıvamıımız ele yapışmmayacak ama çok yumuşak olacak şekilde unu ayarlıyoruz ele yapışmıyorsa yumuşak bir şeklde bırakın fazla un katmayın .

* Hamurumuzu streçe sarıp buzdolabında 2 saat bekletelim bu kısım çok önemli böylelikle fırına koyduğumuz tartımız dinlenirse kenarları aşağıya doğru kaymaz kalıba koyduğumuz gibii çıkar .

* Ve dinlenen hamuru çıkarıp borcamımıza (pasta borcamı küçük boy) yağlı kağıdı güzelce yerleştirelim ve elimizle hamuru kenarlara elimizle açarak yayarak hamuru yerleştirelim .

* Ve fırına koyalım 15 dk kadar 180 derece de pişirelim . 

* Şimdi krema kısmını hazırlayalım bunun için yumurtaları ve şekeri  3dk çırpalım mikserle, yumuşak sanayağını kaymağı, labneyi, kabartma tozunu irmiği katıp çırpalım . Krema kısmı hazır

* Fırından tartı çıkaralıum ve içine bu karışımı ilave edip fırına yerleştireliim 180 derecede 30 dk kadar üzeri haff pembeleşene kadar pişirelim 

* Fırından çıkınca ılımaya bırakalım ılıyan pastamıza meyveleri dilimleyp istediğimiz gibi yerleştirelim ve bermari usulü erittiğimiz çikolata ile süsleyip en az 2 saat buzdolabından dinlenmeye bırakalım biz bekleyemedik. Eğer bir gece dolapta bekletirseniz lezzeti en az 2 kat artmakta 

AFİYET OLSUN  


5 Mayıs 2014 Pazartesi

FELLAH KÖFTESİ

FELLAH KÖFTESİ
Güneşli güzel bir gün ay sonu Türkiye'ye geçicez inşallah kızımla hiç eşime bırakıp gitmek içimden gelmesede annemlerin torunlarını özlemesi eşimin işlerinin uzaması vs. bu senede böyle olacak yavaş yavaş hazırlanmaya başlamalıyım ama içimden gelmiyooo :) Hadi bakalım hayırlısıı... 

Çok sevdiğim bir lezzet fellah köftesi çay sofralarında harika giden bir sunum denemeyen kalmasın hiç bir zorluğu yok annem gibi ıslatmadan yoğurma yok ıslayarak yoğuruyoruz ve hemen hazır ... Bu tarifim 2 -4 kişiliktir malzemeyi çoğaltıp azaltabilirsiniz.

MALZEMELER
1.5 su bardağı ince bulgur 
1 su bardağı sıcak su ıslatmak için 
1 tatlı kaşığı biber salçası 
1 yumurta
4 yemek kaşığı un 
tuz
kimyon 
SOS İÇİN 
3 adet orta boy domates
1 küçük çay bardağı sıvı yağ 
1 tatlı kaşığı domates salçası 
2 diş sarımsak 
yarım demek maydanoz
pul biber
tuz

ÜZERİ İÇİN 
1 büyük kase yoğurt 
1 diş sarımsak 

HAZIRLANIŞI
* Bulgurumuzu yoğurma kabına alalım ve sıcak suyu (kaynar su değil sıcak su ) dökelim ve bulgur çekince salçayı tuzu kimyonu katıp yoğuralım yoğurma işlemi çok sürmücektir ıslanması bulgur yoğurmayla birlikte yumuşayacaktır.

* Bu sırada yumurtamızı dökelim yumurtaylada yoğurup unumuzu katalım bu sırada su gerekirse su ekleyerek yoğuralım artık tamamen yumuşamış olan bulgurlu harcımızı top top şekil verip işaret patmağımızla ortasını delip kenara alıyoruz .

* Tencereye tuz ile birlite su koyup kaynayınca köftelerimzi atıyoruz ilk attığımızda köfteler tabanında olacaktır tencerenin köfteler piştikçe su yüzeyine çıkacaktır o zaman süzerek alabilirsiniz.

* Köftelerimiz kaynarken sos için tavamıza yağımzıız alalım minik minik doğradığımız sarımsakalrı katalım kavuralım az kokusu çıkana kadar sonra salçamızı ekleyelim ve salçanın çiğliği çıkana  kadar kavuralım ve ardından rendelemiş olduğumuz domatesleri ekleyip baharatları katalım ve 5-8 dk ararsı pişirelim ocaktan almadan kıydığımız maydanozları ekleyip ocağı kapatalım ve bu sosu köftelerimizin üzerine döküp karıştıralım .
* Ayrı bir kapta hazırlamış olduğumuz sarımsaklı sosu dökerek servs edelim çaylarda yaparsanız kaselerde servis yapabilirsiniz 

AFİYET OLSUN 

4 Mayıs 2014 Pazar

BOHÇADA TAVUK MANTAR

BOHÇADA TAVUK MANTAR SOTE
Geçen akşam misafirlerime yapmıştım afiyetle yedik şükür tarife giriyorum şimdi ...

Değişiklik isteyenlere bu tarif bire bir bir de tavuk ve mantar ikilisini seviyorsanız denemlisiniz kesinlikle ....


MALZEMELER
400 gr tavuk göğsü
300 gr konserve mantar
1 büyük boy kuru soğan 
200 gr kadar konserve bezelye
1 adet domates 
1 çay bardağı sıcak su
1 çaybadağındna 1 parmak eksik sıvı yağ 
1.5 yemek kaşığı domates salçası  
tuz 
pulbiber 
BOHÇASI İÇİN (KREP )
3 Yumurta
3 su bardağı süt
10-11 yemek kaşığı un 
1 çay bardağı sıvıyağ 
tuz

BEŞAMEL SOS İÇİN
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un 
3 su bardağı kadar süt 
tuz
karabiber

ve üzeri için kaşar rendesi
HAZIRLANIŞI
* Önce krebimizi hazırlayıp pişirelim kenara alalım bu malzeme ile 15 adet krep çıkıyor.

* Tavuk mantar sote için kuşbaşı doğradığımız tavukgöğüsünü tencere alalım rengi beyazlayana kadar pişirelim ardından yağı ekleyip yemeklik doğradığımız soğanları ekleyelim.

* soğanalrın rengi hafif dönünce mantarları ekleyelim ve soteleyelim 5 dk .

* Salçasını katalım ve salçanın çiğliği çıkınca küp küp doğradığımız domatesleri ekleyelim bahartalarını katalım suyunu ekleyip bezelyeleri katıp kapağını kapatalım güzelce kısık ateşte 10-1 5 dk pişmeye bıraklalım 


* Başemal sos için ayrı bir tencere tereyağını eritelim un katıp kavuralım ve soğuk sütü dökelim kıvam koyu olursa biraz daha süt ekleyebilirsiniz 
* Hazırlamış olduğumuz krebimizin bitanesini alalım ortasına sotemizden ekleyelim 3 -4 yemek kaşığı kadar krebmzn büyüklüğüne göre değişir bu kaşık sayısı.. sonra kenaralrını kare olcak şekilde kapatıp kürdan ile tutturup ters çevirim borcamımıza yerşleştirelim bu işlemi iç harcımız bitene kadar devam edelim 

* Ve tenceremize yerleştirdikten sonra beşamel sosu üzerlerindne gezdiriyoruz ve kaşarları serpipi 200 derec fırına sürüyoruz üzerleri kızarana kadar pişirelim 



AFİYET OLSUN 








3 Mayıs 2014 Cumartesi

PÜRELİ KAŞARLI KÖFTE

PÜRELİ KAŞARLI KÖFTE
Geçen akşam misafirlerime hem köfte hemde bohçada mantarlı tavuklu sote yapmıştım pilav eşliğinde güzel ikili oldular sizinde aklınızda bulunsun ne pişirsiem diye düşünürseniz eğer .

evet iki hali ise böyleydi en kısa zamanda bohçalı tarifide girricem inş.

MALZEMELER
Köfte Harcı İçin 
300 gr kıyma
1 avuç galeta unu veya bayat ekmek rendesi
1 yumurta 
1 diş sarımsak rendesi
1 adet kuru soğan rendesi
yarım demek maydanoz
tuz 
karabiber 
kimyon 
Patates Püresi İçin 
4 adet orta boy patates
1.5 yemek kaşığı tereyağ
1.5. su bardağı süt
Üzeri İçin 
Dilimlenmiş domamates köfte sayısınca
ve domateslerin üzerine kaşar isteğe göre

HAZIRLANIŞI
* Kıymamızı karıştırma kabına alıyoruz içine tüm malzmeemleri katıyoruz soğan sarımak rendelenir, maydanoz ince ince kıyılır bahartlar katışlır yumurta kırılır ve güzelce yoğurulur ve buzdolabına kaldırılır yarım saat dinlendirilir.

* Ardından buzdolabından çıkarılıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine çanak şekli verilerek dizilir 200 derece birasz pişirilir tam kurumadan çıkarılıcak.

* Bu sırada patate spüresi için patateleri yıkayıp soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda haşalaylım haşlanan patateslerin suyunu süzüp tereyağ ile çatal yardımıyla ezelim ezilen patatese süt ekleyip kısık ateşte toparlanana kadar karıştıralım .Püremiz hazır

* Çıkan köfterlin içine püremizden koyuyoruz 1 yemek kaşığı kadar sonra dilimlediğimiz domatesleri ve daha sonra kaşarlarımızı ve tekrar fırına sürüyoruz domateslerimiz pişip kaşarlarımız eriyene kadar 

* Yemeğimiiz hazır afiyet olsun 



PROFİTORÖL

PROFİTORÖL 2 
2 dedim çünkü daha öncede profitoröl yapmıştım ama bu sefer kremasında değişiklik yaptım ve kremada ki tat resmen 2ye katlandı :) En sevdiğimiz sütlü tatlılardandır eşimle birlikte geçen akşam misafirlerime yapmıştım. 


MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı un 
1 su bardağı su
125 gr sanayağı veya tereyağ
1 çimdik tuz
İÇ DOLGUSU İÇİN
5 su bardağı süt
6 yemek kaşığı un 
6 yemek kaşığı şeker
1 paket köpürtülmüş şanti
2 Yemek kaşığı mackarpone veya labne 
 ÜZERİ İÇİN
Çikolata sosu

HAZIRLANIŞI
Önce tenceremize suyumuzu alalım tuuzmuzu dökelim suyumuz kaynayınca yağımızı dökeleim yağ eriyince unumuzuda döküp hızlıca karıştıtalım topaklanma olmasın diye sürekli karıştıralım ezerek pürüzsüz unu iyice yedirip 5dk kadar tencerede kavurur gibi döndürelim sonra ılımaya bırakalım 

*ılıyan hamura yumurtaları kıralım tek tek kırmanıza gerek yok mikserle çırptığınızda güzelce pürüzsüz bir hamur elde etceksiniz

*tatlı kaşığı yardımıyla hamurdan alıp tepsimişe dizelim şekli önemli değil kendisi şişerek pişeceğinden bunu dert etmeyin:)

* 180 derece fırına sürelim 

*Bu sırada iç dolgumzu yapalım krem şanti hariç bütün malzemeelri katıp aynı tavuk göğüsü pişirir gibi pişirelim ve hazır olan köpürtülmüş krem şantiyi katalım  mackoponu katalım mikserle çırpalım ve soğumaya bırakalım 

*çikloata sosumzuu pişirelim tarife ve ölçüye göre piştikten sonra kabuk bağlamaması için sürekli karıştıralım 

*fırından çıkan profitoröllerimzin içini kaşık yardımıyla dolduralım elinizle bir kısmını açıp bu işlemni yapabilirsiniz krema şırınganız varsa onunlada yapabilirsiniz

*bu işlem bitince ılıyan çikolata sosunuda üzerinden gezdirip istediğiniz gibi ikram edebilirsiniz
AFİYET OLSUN 

2 Mayıs 2014 Cuma

VİŞNELİ CHEESCAKE

 VİŞNELİ CHEESECAKE
İlk cheesecake deneyimim eşim beğendi başarılı bir çalışma olmuş dedi ..:) Eşimin arkadaşları akşam yemek te bizdelerdi tatlı olarak hem bunu hemde profitoröl yapmıştım biraz değişiklik yaparak onuda en yakın zamnda yayınlıcam inşallah şimdi tarifimize geçelim hemen . Bu arada artık nefis yemek tariflerinde de yayın yapmaya başladım yemeklerimi orda görüsenin şaşırmayın :) 




MALZEMELER
Alt Taban İçin 
1 paket petibör bisküvi 140 gr 
100 gr sanayağ

Orta Kat İçin 
400 gr mackarpone veya labne
1 yumurta
1 su bardağı toz şeker 
2 yemek kaşığı un 
3-4 yemek kaşığı kaymak 
1 paket vanilya

Üzeri İçin
2.5 su bardağı vişne suyu 
1 yemek kaşığı nişaşta
3 yemek kaşığı şeker

HAZIRLANIŞI 
* Önce bisküvilerimizi robottan geçirelim ufalsın toz un gibi olacak ardından sanayağını eritip katalım ve elimizle karıştıralım bu karışımı kelepçeli kalıbızmıa döküp bastıralım.( benim kelepçeli kalıbım yoktu yucarlak borcamıma fırın kağıdı döşeyelim bütün işlemleri bitince o kağıtları çektim altından yoksa eğer sizinde böyle yapabilirisniz.) Ve dolaba kaldıralım 

* Ardından orta kısımı hazırlayalım  yumurta ve şekeri çırpalım şekerimzi erisin  mackarpone kaymak vanilya ve unuda ekleyiip çırpalım mikserle 4-5 dk ve dolaptan kalıbımızıı çıkarıp bu karımımızı döekelim 180 derece fırına 30 dk pişirelim 

* Şimdi sıra vişneli sosta bunun iiçin ocağa alalım vişne suyu, şeker ve nişaştamızı karıştıralım muhallebi kıvamına gelelne kadar eğer ki bira katı gelirse size karışım arzuya göre vişne suyu ekleyebilrsiniz biraz daha sonra hazır olan karışımı ılımaya bırakalım 

*Bu sırada fırında pişen cheescakemimizi ılımasını bekleyip buzdlabına kaldıralım soğuduktan sonra vişne sosumuzu döküp tektat buzdolabından en az 1 saat dinlendikten sonra sevis edebilirisniz

AFİYET OLSUN 


27 Nisan 2014 Pazar

ÇİKOLATA BAŞLIKLI CEVİZLİ RAFFAELLO

ÇİKOLATA BAŞLIKLI CEVİZLİ RAFFAELLO 
Hindistan cevizi sevenlerin bayılacağı harika bir lezzet hem kolay yapımı hemde harika bir lezzzet farklılık isterseniz sevdiklerinzie süprizler yapabilirisniz bence ...:)

MALZEMELER
1 Paket krem şanti
1 su bardağı  bardağı süt
1.5 yemek kaşığı mascarpone veya labne(OLMASADA OLUR) 
2 yemek kaşığı pudra şekeri
200 grama yakın hindistan cevizi( kıvam resımdekı gıbı olacak hındıstan cevızını azaltıp veya cogaltabılırsınız)

100 gr bitter çikolata
100-150 gr ceviz
1 tatlı kaşığı sanayağ 

HAZIRLANIŞI
* Süt ve kremşantiyi çırpıyoruz güzelce hazır olunca mackorpone ekleyelim karıştırmaya devam edelim sonra 5dk buzdolabında bekletelim çıkartalım ve hindiistan cevizlerini  ve pudra şekerini ekleyelim ve yoğuralım kıvam resimdeki  gibi olana kadar ilave edelim .



* Dolaba kaldıralım streç filme sararak  10 dk bekletelim ve çıkınca elimizle açıp içine ceviz ekleyelim ve kapatalım 

* Şimdi bitter çikolatamızı bermari usulü eritiyoruz sanayağını katarak ve kıvam alınca çikolatalarımzıı raffeollarımızın üzerine şapkalar yapıyoruz 

* Buzdolabına kaldırıyoruz çikolatalr donunca servis edebilirsiniz.
Tamamen çikolatayada bulayabilirsiniz


AFİYET OLSUN 



KEFİRLİ POAÇA

KEFİRLİ POAÇA
Bu sabah kahvaltısı için yapmıştım akşamdan eşim için çok beğendik tarifi şöyle ki ...
MALZEMELER

1 su bardagi kefir
1cay barfagi sivi yag
1tane yumurta (sarisinuzeri icin)
125gr sanayag
1tatli kasigi tuz
1yemek kasigi seker
1paket kabartma tozu
Aldigi kadar un

Îç Malzemesi Îçin100gr kadar rendelenmis kasar peyniri
Hazırlanışı
*Un haric butun malzemeleri yogurma kabina katip yoguruyoruz ve yavas yavas un ekleyerek ele yapismayan bir hamur elde ediyoruz.

* Ardindan mandalina buyuklüğünde parcalar koparip elimizle acip kasar koyup kapatiyotuz uzerine yumurta sarisi surup 180 derece firinda pisiriyoruz

26 Nisan 2014 Cumartesi

KAYSERİ YAĞLAMASI

KAYSERİ YAĞLAMASI (SEBİT)
Eşimle bayıldık ilk kez yaptım bundan sonra çay davetlerimde de yapmaya düşünüyorum bir kayserili ablanın evinde yemiştim lise dönemlerimde unutup gitmiştim nette görmemle yapmam biiraz zaman aldı yapımı çok vaktinizi almıcak çat kapı gelen misaiflerinz için bile düşünebiliirisniz.

MALZEMELER
Hamuru İçin 
1 su bardağı su 
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kadar tuz
Ve aldığı kadar un kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edicez

Kıymalı Harç İçin 
400 gr orta yağlı kıyma 
2 adet kuru soğan 
3 adet domates
1 çaybardağı su 
1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ 
1 tatlı kaşığı biber salçası 
1 tatlı kaşığı domate salçası 
bolca pul biber
kimyon 
tuz 

HAZIRLANIŞI
* Öncelikle yoğurma kabımıza su, süt ve tuzumuz alalım yavaş yavaş un ekleyerek yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelm ve hamurumuzu dinlenmek üzere üzerine nemli bez örtüm bir köşeye alalım 

* Ardından kıymalı harcımız için kıyamamızı tavamıza alalım rengi dönüp suyunu çekene kadar biz soğanalrımız yemeklik doğrayalım ve kıymamıza katalım bu sırada sıvı yağımızı ekleyip kavurmaya devam edelim soğanlar kavrulurken domateslerimizi yemeklik doğrayalım .

* Dometesleri katmadan önce rengi dönen soğan ve kıymamıza salçalarımzı katalım çiğliği gidene kadar salçalarımzılada kavuralım ve dometeslerimzi ekleyelim bahartlarını katalım güzelce 1-2 dk domateslede kavrulunca 1 çay bardağı suyu katıp kapağını kapatalım ve 10 dk kadar pşmeye bırakalım .Kıymalı sos hazır.

* Sıra lavaşları aya geldi bunun için hamurumuzu bezelere bölelim 13 beze çıktı ben sütü biraz daha fazla koymuştum 11 tanesini kullandım diğer 2sini sade lavaş yapıp kydum 

* Hamurumuzu alıyoruz merdane yardımıyla açıyoruz un ile birlikte tabi bu sırada teflon tavamızı ısıtıyoruz eşimizi çağırıyoruz pişirmesinii istiyoruz siiz bir yandan lavaşları açarken eşinizde tavada pişirme iişlemini yapmalı .

* Pişen ilk lavaşımızı servis tabağın aalıyoruz ve 2 yemek kaşığı harcımızdan  her tarafına gelecek şekilde kıymalı harcı yayıyoruz bu işlemi kat kat bütün lavaşlarda uyguluyoruz kıymalı harcımız bitenen kadar :) . Ben sadece son kata koymadım soğan salatası ve maydanozla ikram etmenizi tavsiye ederim ve tabiki yanında ayranla 

AFİYET OLSUN 

25 Nisan 2014 Cuma

BÜLBÜL YUVASI

BÜLBÜL YUVASI 
Çok güzel bir şerbetli hem görünümü hem lezzeti bakımından sevdiğim şerbetlilerdendir. Ne zamandır tarifini girmek istemiştim ancak vakit bulabildim .
ister krem şantili ...
İster sade cevizli ...

MALZEMELER
1 Paket sanayağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta (1 tanesini dışı için kullanıcaz)
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya
1 çmdik tuz
aldığı kadar un kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edicez
Şerbeti İçin
4 su bardağı şeker
4.5 su  bardağı su 
2-3 damla limon suyu

HAZIRLANIŞI
* İlk olarak şeekr ve suyumuzu ocağa alalım kaynatalım ocaktan almadan 10 dk önce limon suyumuzu sıkalım ve hazır olan şerbeti ılımaya bırakalım.  
* Margarini, yumurtayı yoğurdu pudar şekerini, kabartma tozu ve vanilyağı katıp yoğuralım karışıma yavş yavaş un eklerek yoğuralım 

* Hazır olan hamurumuzu 2 eşit parçaya bölelim merdane yardımıyla çalaım 2cm kalınlığında olsa yetrli sonra büyük ağızlı çay bardağı ile keselim bu kestiğimz hamurların yarıssınıda kola kapağı ile ortalarından keselim resimdeki olacaklar

* Ardından bu halkalara ayırmış olduğumuz yumurta aklarını sürüp yuvarlakalra yapıştıralım . Tespsiye bu işem bitene kadar açıp kesip yapıştırıp dizelim .

* En son olarak yumurta sarısılını üzerine sürüp fırında 180 derecede pişirelim . Üzerleri kızarınca çıkaralım ve cevizleri bülbül yuvamıza yerleştirelim .

*Ilımış olan şerbetimizi üzerlerinden dökelim arzuya göre soğuduktan sonra krem şanti veya kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz 

AFİYET OLSUN 



24 Nisan 2014 Perşembe

ÇİKLATALI CEVİZLİ RULO PASTA

ÇİKOLATALI CEVİZLİ RULO PASTA


MALZEMELER
3 adet yumurta 
1 su bardağı şeker
1 paket kabaertma tozu 
1 paket vanilya
yarım çay bardağı ılık su 
Aldığı kadar un normal kek kıvamında yapacağız 

İÇİ İÇİN 
1 paket krem şanti ve 1 su bardağı süt
ceviz parçacıkları 
Üzeri İçin 
Krem şantinin bir kısmını üzeri için kullanıyoruz 
arzuya göre çikolata sosu ve ceviz 

HAZIRLANIŞI
* Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım köpürsün ardından suyumuzu vanilyamızı ekleyelim un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip çırpmaya devam edelim .
* Hazır olan kekimizi yağlı kağıt serili kare fırın tepsimize dökelim ( benim tepsim orta boydu sizin ki büyük ise yumurta sayısını 1 ya da 2 fazla kullanın )

* Önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyalım 10 dk pişecektir tabi fırından fırına fark edebilir kontrol etmekte fayda var .

* Kekimiz pişmiş ise fırını kapatıp 5dk fırında bekletip çıkarıyoruz ardından hemen fırın kağıdı ile rulo yapıp soğumasını bekliyoruz soğuyan kekimizi açıp içine krem şanti sürüyoruz arzuya göre ceviz fındık, fıstık vs serpip sarıyoruz .

* Üzerini krem şanti sürüp çikolata sosu ve ceviz ile süslüyoruz 

AFİYET OLSUN 

23 Nisan 2014 Çarşamba

KOL BÖREĞİ

KOL BÖREĞİ 

Bu sene pek börektir baklavadır yapamadım geçen sene hamile olduğum halde su börekleri, baklavalar yapardım sürekli hayret ettim kendime nasıl yapmışım diye şimdi zor geliyor onlarla uğraşmak kızım sanırırm yormakta ve öyle zaman alıcı şeylere müsade ve vermemekte :)

Kol böreğide yapımı kolay bir nevi pratik ve eşimle severek yediğimiz bir börektir tabi bu börekte misaifrlerimz içndi . Gelelim tarifimize ...

MALZEMELER
Hamuru İçin 
1 su bardağı ılık su 
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kadar tuz
10 gr maya 1 yemek kaşığı kadar
Aldığı kadar un yumuşak ele yapışmayan bir mayalı hamur yoğpurucaz.

İç Malzemesi 
ben lor ve kaşar peynir kullandım 
Sizler patatesli, kıymalı, ıspanaklı  vs. yapabilirsiniz
1 kase sıvı yağ kullanıyoruz hamurları açmak için 

HAZIRLANIŞI
* Suyumuzun içine maya ve şekeri ekleyip köpürmesini bekleyelim köpürdüğü zaman fazla bekletmeden suyunu ve tuzunuzda ekleyeip karıştıralım yavaş yavaş un ekleyerek yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim ve mayalanmaya bırakalım ben üzerine cam tencere kapağı örterek güneşe koydum pencere önüne yarım saat mayalanmasını bekledim .

*Bu sırada iç malzememizi hazırlayalım lor peynirimizin içine istediğiniz miktarda kaşar rendeleyip tuz ekleyin ve karıştırın isteğe göre maydanozda ekleyebilirsinizç

* Ardından mayalanan hamurumuzu 4 eşit parçaya bölelim ve üzerlerine un serpelim 

* Ve bitanesini alalım biraz açalım oklavamızla

* Ardından 3 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirelim üzerinen ve her yerine sürelim yağı ve elimizle hamuru çekiştirelim açılabildiği kadar açaılsın hamuamurumuz. İlk hamurumu resimledim diğerleri daha başarılı oldu ama resimlemeye vaktim yoktu :)
* Ve şekildeki gibi iç malzememizi kenarlarına seriyoruz ve iç malzeme olan kıısmdan itibaren sarmaya başlıyoruz ve tepsimize sıralıyoruz üzerini sıvı yağ sürüp börekelrimizi 180 derece pişmeye bırakıyoruz 

* Fırından çıkınca ilk sıcağı ile üzerine su serpelim dilimleyip üzerini bir örtü ile örtelim bir 10 dk sonra servis yapabilirsiniz .

AFİYET OLSUN 








AĞLAYAN PASTA

AĞLAYAN PASTA 
Evet bilmeyeniniz yapmayanımız kalamdı bu pastayı ama bloğumda bu güzel lezzetin bulunmasını istedim :)

MALZEMELER
3 adet yumurta 
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı eritilmiş margarin 
yarım çay baradğı ılık su 
1 pakaet kabartma tozu 
3 yemek kaşığı kakako 
Aldığı kadar un 
2 su bardağı süt (kek piştikten sonra üzerine dökülmesi için )

Üzeri İçin:
1 paket krem şanti 
1 su bardağı süt
1 paket çikolata sosu ve tarifine göre sütü
HAZIRLANIŞI
* Şekeri ve yumurtayı güzelce çırpalım köpürene kadar sonra margarini suyu kakaoyu katıp karıştıralım un ve kabartma tozunuda  eleyelim ve cırpalım  yağlı kağıt serili borcama dökeklim 180 derece pişirielim

* Ardından yarım saat kadar kekimiz pişecek kürdan yardımıyla pişip pşmediğini kontrol edelim pişmiş ise kekimiz fırını kapatalım 5dk beklesin fırında sonra çıkarıp 2 bardak sütü dökelim üzerinden ve  sğumaya bırakalım keki soğumalı çünkü krem şanti sürdüğümüzde üzerinde erimemesi lazım sıcaklıktan dolayı.

* Ardından soğuyan kekimize köpürtülmüş  kremşantiyi yayalım ve daha önceden hazırlamış ve soğumuş olana çiklolata sosumuzu dökelim üzerinden 

AFİYET OLSUN 

ZEYTİNYAĞLI SARMA

ZEYTİN YAĞLI SARMA

Ya bazen bloğuma girip yayın paylaşabilmek için çaba sarfediyorum ancak fırsat bulabildim bilgisayar başına oturdum ve birikmiş tariflerimi yayınlamak istiyorum artık kızım izin verirse Allahım bir bilgisayar meraklısı resmen bende bascam bende yayın paylaşcam demiyo tabi 9 aylık kızım ama baya bir ilgisini cekmekte bu kara kutu :)

Zeytinyağlı sarmaa 2 lt yaprak dolu sise verdi fatma arkadaşım hemen sardık ve o kadar bereketliydi ki kimlere kimlere nasip oldu bir güzel o kadar yaprağı tek başıma sarmam mümkün değildi eşimden yardım aldım demeyi isterdim ama okuldaydı kendim oturdum annemle nette muhabbet ede ede sardım eşim olsaydı kaçarı yoktu geçen sene öğretmiştim birlikte sarardık artık :) 

Herkes farklı yapar yaprak sarmayı her yiğidin bir yoğurt yiyişi var misali ben fazla uzatmadan tarife geçeyim o zaman :)

MALZEMELER
3 su bardağı pirinç
2 adet büyük boy soğan 
2 adet büyük boy domates
2 yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı biber salçası 
pul biber
karabiber 
2 yemek kaşığı kadar kuru nane 
tuz 
1 su bardağı kadar zeytinyağ
limon 
ve yaprak eğer tazeyse kaynar suda az rengi dönene kadar 3-4 dk kaynatıyoruz eğer salamuraysa benimki salamuraydı yağprakları bol sudan geçirdim çok tuzluysa sud abekletip öyle sarın yoksa sarmanız çok tuzlu olacaktır.

HAZIRLANIŞI  
Tek tek resimlemek isterdim ama ama tek olduğum için elim bulaşık bulaşık uğraşamadım arkadaşlar ama artık bütün hanımalr biliyoruz nasıl yaprak sarılır bilmeyen arkadaşalrımız varsa eğer youtube dan bakabilirler büyük bir ihtimalle vardır.

* Pirinçlerimzi yıkayıp süzüp derin bir kaba alıyoruz .Soğanalrımzı minik minik küp küp doğruyoruz rendemele veya robotu kullanmayın sulanır tatdı böyle daha güzel olur.

* Domatesleride minik minik doğrayalım baharatları salçamızı yağımzıı katalım yani limon hariç bütün malzemeelri katıp karıştıralım tuzunu kontrol edelim sarma harcımız hazır . Annem kısa süreliğine ocakta bir iki çevirridi ben yapmıyorum .

*Ardından  benim yaprakalr salamuraydı tek tek sudan geçirdim tuzu normal di tekrar suda bekletmedne sularını süzdüm ve sarma işlemine koyuldum  hepsi bitnce tencereme dizdim 
* Sonra sarmalarımızın üzerine çıkacak kadar kaynar su döküp üzerine dolma taşınız varsa onu yoksa bir kabak ile kapatıyoruz sarmalrımız dağılmadan pişsin diye sonra tencere kapağımızıda kapatıp pişiriyoruz 

AFİYET OLSUN 



17 Nisan 2014 Perşembe

DUBLE KINDER DELİCE

DUBLE KINDER DELICE 
Duble dedim çünkü ben dilimleri kocaman kocaman yaptım çikolata sevenleri doyurmak için başta kendim olmak üzere:))) Yayınlarımdan da fark ettiyseniz hemen hemen her pasta çikolatalı çocuk gibiym çikolata da çikolata diyorum:)))

MALZEMELER

Büyük bor borcam için 
5 adet yumurta 
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu 
3-4 yemek kaşığı kakao
1 pakaet vanilya 
Aldığı kadar un kek kıvamını hepimiz biliyoruz artık :)
Ara Kat İçin :
1.5 pakaet krem şanti
1.5 su bardağı süt
Üstünü Bulamak İçin 
1paket çikolata sosu 
2.5 su bardağı süt diyor arkasından ama 2 su bardağı süt kullandım 
100 gr sütlü çikolata
1 yemek kaşığı dolusu sanayağ 

HAZIRLANIŞI
* Şekerimizi ve yumurtamızı güzelce köpürene kadar mikserle en az 5dk çırpıyoruz . Ardından kakao ,süt sıvıyağ, kabartmatozu vanilya, un ekleyip çırpalım sırayla ve yağlı kağıt serili borcama kenarlardan dökemeye başlayalım ve önceden ısıtılmış 180 derece fırına sürelim .Yarım saat fırının kapağını açmadan pişsin yarım saaatin ardındna kürdan yardımıyla bakalım pişmisse fırını kapatalım 5dk içerde kalsın kekimiz sönmesin diye..

* Ardından Ilımış olan kekimizi tezgaha alalım yağlı kağıttan kurtaralım

*Tabi kekimiz pişerken boş durmayıp çikolata sosumuzu pişirsik süt ve sosu katıp göz gö zolana kadar pişriidk çikolatamızı parçalayıp içine attık sanayağını katıp eriyene kadar karıştırdık ve soğumaya bıraktık .Krem şantimizi tarife göre katıp çırptık dolaba kaldırdık

* Kekimizi ortadan ikiye ayırıyoruz ip veya bıçak yardımıyla

* Krem şantimizi yayıyoruz üzerine güzelce
* Diğer kekimizle üzerine kapatıp kenarlardaki fazlalıkları düzgün olması için ucundan ucundan bıçakla kesiyoruz .
* İstediğinz boy ve ölçülerde dilimliyoruz .

* Servis tabağına alıp sosluyoruz üçükdilimler yaparsanız çikolata sosuna batırıp cıkarabilirisniz .
AFİYET OLSUN :)