BÜLBÜL YUVASI
Çok güzel bir şerbetli hem görünümü hem lezzeti bakımından sevdiğim şerbetlilerdendir. Ne zamandır tarifini girmek istemiştim ancak vakit bulabildim .
ister krem şantili ...
İster sade cevizli ...
MALZEMELER
1 Paket sanayağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta (1 tanesini dışı için kullanıcaz)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çmdik tuz
aldığı kadar un kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edicez
Şerbeti İçin
4 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
HAZIRLANIŞI
* İlk olarak şeekr ve suyumuzu ocağa alalım kaynatalım ocaktan almadan 10 dk önce limon suyumuzu sıkalım ve hazır olan şerbeti ılımaya bırakalım.
* Margarini, yumurtayı yoğurdu pudar şekerini, kabartma tozu ve vanilyağı katıp yoğuralım karışıma yavş yavaş un eklerek yoğuralım
* Hazır olan hamurumuzu 2 eşit parçaya bölelim merdane yardımıyla çalaım 2cm kalınlığında olsa yetrli sonra büyük ağızlı çay bardağı ile keselim bu kestiğimz hamurların yarıssınıda kola kapağı ile ortalarından keselim resimdeki olacaklar
* Ardından bu halkalara ayırmış olduğumuz yumurta aklarını sürüp yuvarlakalra yapıştıralım . Tespsiye bu işem bitene kadar açıp kesip yapıştırıp dizelim .
* En son olarak yumurta sarısılını üzerine sürüp fırında 180 derecede pişirelim . Üzerleri kızarınca çıkaralım ve cevizleri bülbül yuvamıza yerleştirelim .
*Ilımış olan şerbetimizi üzerlerinden dökelim arzuya göre soğuduktan sonra krem şanti veya kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder