TART HAMURUYLA KİVİLİ CHEESCAKE
Dün arkadaşın evinde yapıldı keyifle yeniildi . Lezzet garantili diyorum :) Mevsim meyvelerini kullanarak yapabileceğiniz bir lezzet sunum size kalmış ...
MALZEMELER
Tart Hamuru İçin
1 Yumurta
4 yemek kaşığı şeker
100 gr margarin
1 portakal kabuğu rendesi (arzuya göre kullamasanızda olur )
1 paket vanilya
yarım paket kabarma tozu
ve un
Kreması İçin
3 yumurta
6 yemek kaşığı şeker
400 - 500 gr labne peynir (kazakistnda bulunan arkadaslar uy suzbesı tvorog kullandık 400 gr )
75 gr sana yağ
3 yemek kaşığı kaymak
yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı irmik
Üzerinde ki Süsleme İçin
2 adet kivi
100 gr sütlü çikolata
HAZIRLANIŞI
* Önce tart hamurumuzu hazırlayalım bunun için yoğurma kabına yumurtamıız alalım şekerle birlikte mikserle çırpalım 3dk kadar .
* Ve yumuşak marganimizide katıp çırplalım portakal kabuğu rendesi ekleyelim. Vanilyamızı katalım ve yarım pakaet kabartm atozunu katıp çırpmaya devam edelim.
* Ve artık yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlayalım hamur kıvamıımız ele yapışmmayacak ama çok yumuşak olacak şekilde unu ayarlıyoruz ele yapışmıyorsa yumuşak bir şeklde bırakın fazla un katmayın .
* Hamurumuzu streçe sarıp buzdolabında 2 saat bekletelim bu kısım çok önemli böylelikle fırına koyduğumuz tartımız dinlenirse kenarları aşağıya doğru kaymaz kalıba koyduğumuz gibii çıkar .
* Ve dinlenen hamuru çıkarıp borcamımıza (pasta borcamı küçük boy) yağlı kağıdı güzelce yerleştirelim ve elimizle hamuru kenarlara elimizle açarak yayarak hamuru yerleştirelim .
* Ve fırına koyalım 15 dk kadar 180 derece de pişirelim .
* Şimdi krema kısmını hazırlayalım bunun için yumurtaları ve şekeri 3dk çırpalım mikserle, yumuşak sanayağını kaymağı, labneyi, kabartma tozunu irmiği katıp çırpalım . Krema kısmı hazır
* Fırından tartı çıkaralıum ve içine bu karışımı ilave edip fırına yerleştireliim 180 derecede 30 dk kadar üzeri haff pembeleşene kadar pişirelim
* Fırından çıkınca ılımaya bırakalım ılıyan pastamıza meyveleri dilimleyp istediğimiz gibi yerleştirelim ve bermari usulü erittiğimiz çikolata ile süsleyip en az 2 saat buzdolabından dinlenmeye bırakalım biz bekleyemedik. Eğer bir gece dolapta bekletirseniz lezzeti en az 2 kat artmakta
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder