Vişneli Tavuk Göğüsü
🍒 Tabanı için
🍒1 paket petibör Bisküvi
🍒75 gr eritilmiş margarin
Gerekirse 1-2 yemek kaşığı süt
Tavuk Göğüsü İçin
🍒 1 Lt süt
🍒 7 Yemek kaşığı şeker
🍒 7 yemek kaşığı un
🍒 1 yemek kaşığı MARGARIN
Vişne Sos Için
🍒 2 su bardağı Vişne suyu
🍒 2 yemek kaşığı nişaşta
🍒 2 yemek kaşığı şeker
Hazırlanışı
Öncelikle Tabanı için bisküviler rondodan geçer yağ eklenir Islak deniz kumu gibi Olmalı gerekirse süt eklenir kelepçeli kalıbın tabanına bastırılarak düzeltilir dolana kaldırılır🍒 Tavuk göğüsü için yağ Hariç bütün malzemeler katılır göz göz olana kadar karıştırılarak pişirilir ve en son yağ eklenip karıştırılır ve kalıbımıza dökeriZ🍒 Ardından vişneli sos için bütün malzemeler karıştırılarak pişirilir Muhallebi kıvamında oluyor bunuda yalancı tavuk göğüsümüzün üstünden döküp buzdolabına kaldıralım en az 3 saat dinlendikten sonra servise hazır 🍒 Afiyet Olsun 🍒
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder