2 diş sarımsak
Tuz
Üzeri için
Tereyağ veya Sıvı yağ
Pul biber
Nane
Hazırlanışı
Öncelikle hamurumuz için bütün sıvıları katıp karıştıralım sonra yavaş yavaş un ekleyerek yoğuralım sert hamur elde edelim üzerine streç film örtüp dinlenmeye bırakalım bu arada iç harcımız için kıymamızı soğanı rendeleyelim baharatları katıp yoğuralım Güzelce .. Hamurumuzu üçe bölelim daha rahat açarız un yardımıyla 1 cm kalınlığında açalım kare şeklinde Bıçak yardımıyla keselim ve Minnak Minnak harcımızı yerleştirelim bir önceki videoda gösterdiğim gibi kapatalım tabanını unlafığımız tepsiye dizelim bütün bu işlemler bitince tenceremizde suyu kaynatalım bol tuZ ekleyelim kaynayan suya mantılarımıZı katalım Bu Sırada sarımsakları ezelim yoğurtla karıştıralım sos için Yağı eritip nane biberle karıştırıp kenara alalım bu Sırada mantımızın pişince iyice suyun üstüne çıkmış olacaktir
Gerisi size kalmış artık nasıl servis ederseniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder