6 Nisan 2014 Pazar

YUVA (SLANGANİ)

YUVA (SALANGANİ)
Harika bir lezzet kazak mantısına tadı benzediği için yapmayı üşendiğimden mantı yerine daha pratik ve şık görünümüyle sizlerede tavsye ederim .


MALZEMELER
1 Paket salangani 
400 gr kıyma
1 büyük boy kuru soğan 
kimyon 
karabiber
pulbiber
tuz
Sos için :
1 adet havuç 
1 tatlı kaşığı domates salçası 
1 çay kaşığı pul biber
2-3  yemek kaşığı pişen salangani suyundan
maydanoz

HAZIRLANIŞI 
* Önce kıymamızınn için soğanalrımızı minik minik doğrayalım baharatları katıp harmanlayalım  şekildeki gibi elimizle uzatıp kıymalı harcımızı için eyerleştirelim .

* Her salnganiyi tenceremizin dibine dizelim yanyana salnaganilerimizin miktarına uygun tencere tavanı olsun üst üst değil yan yana dizmeliyiz 

* Ardınan salangilerimizin hızasına kadar kaynar su dökelim ve ağzını kapatıp pişmesini bekleyelim .

* Bu sırada havucumuzu rendeleyim ve 1-2 yemek kaşığı yağ ile salçamızı kavurupatalım  havuçlarımızı bahartlarımızı katalım ve kavuralım pişen makarna suyundan katalım 2-3 yemek kaşığı makarnalı suyundan ekleyelim havuçlar kıvam aldıysa altını kapatalım

* Pişen yuvaları servis tabağına alıp üzerlerine havuçlu sosu yerleştirelim maydanoz serpelim 
AFİYET OLSUN  



Hiç yorum yok: