YUVA (SALANGANİ)
Harika bir lezzet kazak mantısına tadı benzediği için yapmayı üşendiğimden mantı yerine daha pratik ve şık görünümüyle sizlerede tavsye ederim .
MALZEMELER
1 Paket salangani
400 gr kıyma
1 büyük boy kuru soğan
kimyon
karabiber
pulbiber
tuz
Sos için :
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
2-3 yemek kaşığı pişen salangani suyundan
maydanoz
HAZIRLANIŞI
* Önce kıymamızınn için soğanalrımızı minik minik doğrayalım baharatları katıp harmanlayalım şekildeki gibi elimizle uzatıp kıymalı harcımızı için eyerleştirelim .
* Her salnganiyi tenceremizin dibine dizelim yanyana salnaganilerimizin miktarına uygun tencere tavanı olsun üst üst değil yan yana dizmeliyiz
* Ardınan salangilerimizin hızasına kadar kaynar su dökelim ve ağzını kapatıp pişmesini bekleyelim .
* Bu sırada havucumuzu rendeleyim ve 1-2 yemek kaşığı yağ ile salçamızı kavurupatalım havuçlarımızı bahartlarımızı katalım ve kavuralım pişen makarna suyundan katalım 2-3 yemek kaşığı makarnalı suyundan ekleyelim havuçlar kıvam aldıysa altını kapatalım
* Pişen yuvaları servis tabağına alıp üzerlerine havuçlu sosu yerleştirelim maydanoz serpelim
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder