KIYMALI KÖMBE
MALZEMELER
2 ılık su
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
maya
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
300-400 gr dana kıyma (yağsız bir kıyma ise yarım çay bardağı kadar yağ katabilirisnz)
2 büyük boy soğan
yarım demet maydanoz
pul biber
tuz
Üzeri İçin:
yumurta sarsı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
* Hamurumuzu yapmak için bütün malzemelrimizi katıp yoğuralım mayayı ılık ve şekerli su ile köpürmesini beklersek daha güzel mayalı elde ederiz
* Yoğurulan hamuru en az iki katı olana kadar bekletelim
* Bu sırada iç malzememiz için soğanlarımızı ince ince doğrayalım robor sulandırı elimizle yapmalıyız maydanozlarıda ince ince kıyıp kıymamıza katatlım baharak ve tuzumuzuda katalım istek ve arzuya göre..
*Ardından mayalan hamuru 4 eşit parçaya bölüp yumak haline getirelim birini alıp merdane yardımıyla açalım
bu kalınlıkta
* Sonra harcımız her yerine eşit miktarda yayalım tekrar aynı şekilde merdane ile diğer yumağı açalım ve üzerine yerleştirelim yumurtalı harcı sürüp istediğimiz gibi dilimleyip 200 derece fırına sürelim
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder