ŞÖBİYET
Harika bir tatlı hafif bir lezzet mutlaka denemelisniz.Gecen akşam gelen misafirlerime yapmıştım büyük beğeni topladı buyrun tarife geçelim o zaman
MALZEMELER
Yufka Hamuru İçin
2.5 su bardağı su
2 yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
HER KATA SÜRMEK İÇİN(en son kat hariç) 200 GR TEREYAĞINI YAKMADAN ERİTİYORUZ
Muhallebisi İçin
1.5 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı irmik
Açmak için nişaşta kullanıyoruz 100 gr kadar.
ŞERBET İÇİN
3 Su bardağı su
3 su bardağı şeker
çeyrek limon suyu
HAZIRLANIŞI
-Öncelikle hamuru güzelce yoğuralım biraz sert bir hamur olsun.
-Daha sonra hamurumuzu 7 bezeye ayırıp üstünü nemli bir bezle kapatalım yarım saat kadar dinlensin.
-O sırada şöbiyetimiizn muhallebisini hazırlayalım süt ve irmiği ocağa koyup karıştıralım kaynayınca soğumaya bırakalım ilk etapta sıcakken size duru gelebilir soğudukça kıvamını alacaktır.
- Ve tereyağımızıda eritip soğumaya bırakalım
-Dinlenen hamurumuzu nişastayl açalım ve açtığımız yufkamızın her tarafına tereyapımızı sürelim
-İkinci yufkamızıda açalım ve yine aynı şekilde yağımızı sürelim
- 2nci yufkamızada aynı şeklide açalım yağlamış olduğumuz yufkanın üstüne koyup hertarafını yağlayalım
- Böylece 7 tane bezeyi üst üste koyuyoruz ve her katına tereyağımızı sürüyoruz en son kata geldiğimizde yağ sürmüyoruz
- Bu yufkalarımızı kare şeklinde bıçak yardımıyla kesiyoruz
- Ve arzuya göre üzerien ceviz veya fıstık koyabilrisiniz
-Ve bunları muska şeklinde kapatıp fırına ağızları diğer tatlıların altına gelecek şekilde diziyoruz bir sıra halinde
- Yaklaşık 2 tepsi çıkıyor tepsiniz büyükse 1 tepsi çıkar
- 180 derece fırına koyuyoruz güzelce kızarana kadar bekletiyoruz
- tatlımız piştikten sonra şerbetimizi hazırlayalım suyu ve şekeri tencereye koyup şeker eriyene kadar karıştıralım ve kaynamaya bırakalım ocaktan almadan 10 dk önceden limon suyumuzu sıkalım ve 10 dk sonra ocaktan alalım soğumuş olan tatlımızın üstüne sıcak şerbetimizi dökelim ve fıstık ile süsleyerek sunum yapalım AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder