MALZEMELER
1su bardağı su
1çay bardağı irmik
Tuz
Un
İç Malzemesi
4 orta boy kuru soğan
2 adet domates
1 adet yeşil biber
1çay bardağı Sıvı yağ küçük bardak
Ben yazdan Hazırladığım Biberli domates konserve hazırladım
Kimyon
Tuz
Açmak için Sıvı yağ her beze için 2-3 yemek kasığı sıvıyağ kullandım
Suyumuzu yoğurma kabına alalım irmiği tuzu ekleyelim ve yavaş yavaş un ekleyerek yoğuralım ele yapışmayan bir hamur elde edelim 8 bezene bölelim yarım saat üzerinde nemli bez Örtülü bir şekilde dinlendirelim
Bu Sırada iç harcımız için soğanlar piyazlık doğrayalım yağ ile kavuralım ardından konserve yoksa biberi doğrayalım atalım kavuralım domatesleri yemeklik doğrayıp atalım soğanlar biraz yumuşayana baharatlarıda katalım soğumaya bırakalım
Dinlenen bezemizi alalım sıvıyağ yardımıyla elimizle incecik açalım sonra kenarları bükelim içe doğru ve iç harçımızı koyalım ortasına ve Gözleme şeklinde kapatıp Teflon tavada önlü arkalı pişirelim
Çıtır çıtır çok leziz bişey oluyor tavsiye esti. ,)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder