PATATESLİ TAVA BÖREĞİ
Pratikmi pratik harika bir lezeet oldu ...
MALZEMELER
3 adet baklavalık yufka
2 adet patates
1 küçük boy kuru soğan - 2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
1 tatlı kaşığı salça
Arzuya göre üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
* Öncelikle patateslerimizi haşlayalım ve bir tavaya yağımızı dökelim yemeklik soğanlarımızı döküp kavuralım soğanalrımız kavrulduktan sonra salçamızı ekleyip salçanın çiğliği çıkana kadar pişirelim ve patateslerimizi ekleyelim ezelim tuzunu ekelyelim .
* Ardından yanmaz yapışmaz tavamızı hafif yağ dökelim ve yufkamızın birini açalım içine fırca yardımıyla her tarafına yağ sürelim ikinci yufkamızıda serelim onun üzerinede patates püremizi ekleyelim tekrar son yufkamzıda üzerine serip artan kısımlarını iç tarafa doğru kapatalım kana yağıda üzerien sürelim ve ocağımızn altını açalım orta ateşte pişirelim alt taraf pişince kapak yardımıyla böreğimizi kapağa ters çevirelim ve pişmeyen yönünü tavaya getirelim diğere tarafıda pişince servis tabağın alalaım ve üzerien kaşar rendesi ile sunalım
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder