CHEESCAKE USULÜBİSKÜVİLİ LİMONLU PASTA
MALZEMELER
Tabanı İçin
1 paket petibör bisküvi
1 su bardağı badem
3 yemek kaşığı süt
100 gr erimiş tereyağ
1 yemek kaşığı kakao
Ara kreması İçin
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kaymak
1 yemek kaşığı bal
1 paket dr oetker tart jöle
1 limon rendesi
yarım limon suyu
Üzeri İçin
Yarım paket bisküvi tozu
HAZIRLANIŞI
*Tabanı için bisküvileri toz halişne gelene kadar rondodan geçirelim bademleride aynı şekşlde sonra süt katalım yağı eritip katalım be karıştırıp kelepceli kalıba bastıralım kasık veya bardak tabanı ile..
*Kremamız için kremşantimizi sütle cırpıp köpürtüp dolaba kaldıralım tart jölemizi arkasındaki tarifden yarım çay bardağı eksik su ile pişirelim su ile birlikte limon suyunuda ekleyelim yarım çay bardağı kadar limon suyu katıyoruz sonra balını ve lımon kabuğu rendesini katıp pişrelim pişen tart jölemizi ılımasını bekleyelim ılıyan joleyi santinin içine yavasça katalım ve aynı zamanda cırpmaya devam edelim tamamen karısınca kremamızı kalıbıza dökelim .
* Ardından üzeri iöin bisküvileri rondodan geçirip üzerine yaylım ve 4 saat dinlenmeye bırakalım daha sonra istrediğiniz gibi sunabilirsiniz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder