12 Ocak 2015 Pazartesi

Ispanaklı Köstebek Pasta


Malzemeler
1 su bardağı şeker
4 yumurta 
1 Çay bardağı su
Çay bardağı Sıvı yağ 
1 Çay bardağı ıspanak püresi ( 5-6 dal ıspanaklı birazcık su ile rondodan geçirmeniz yeterli)
1 kase kadar un her zaman ki boza kıvamında bir kek harcımız Olmalı
1paket kabRtma tozu
Ara Kat İçin
1.5 paket kremşanti
1,5 su bardağı soğuk süt 
1 Çay bardağı damla çikolata
3adet muz

Hazırlanışı


* yumurta be şekeri mikserimizin yüksek devirimden 5-7 dakika Güzelce çırpalım.
* Suyu, Sıvı yağını, ıspanak püresini katıp karıştıralım arzuya göre bu esnada vanilya da katabilirsiniz.  Son olarak un ve kabartma tozunuda katıp karıştıralım 180 derece ısıda fırınımızda pişmeye bırakalım.
* Kremşantimizi hazırlayalım tarifine göre ve damla çikolataları içine ilave edip dolaba kaldıralım.
* Pişen kelimizin soğumasını bekleyelim ve resimde görüldüğü gibi kenarlarına dokunmadan ortasını alalım hafif oyarak .
Bu aldığımız kısmı rondodan geçirelim un ufak olana kadar 
* kelimizin tabanına uzunlamasına ikiye bölmüş olduğumuz muzları her tarafinı kapatacak şekilde yerleştirelim ve hazırladığımız şantiyi kenarlarını kapatacak şekilde ortada tümsek Şekli vererek dökelim resimdeki gibi ardından rondodan geçirdiğimiz kekleri üzerini hiç boş yer kalmıcak şekilde kapatalım.
* pastamız hazır dilimlenmiş hali çok şıktı lakin resimleyemedim ;) Afiyet olsun


Hiç yorum yok: