MISIR GEVREKLİ ÇİKOLATA KAPLI KURABİYE
Ağızda dağılan enfess bir kurabiye denemelisiniz ...
MALZEMELER
3 su bardağı nişaşta
1adet yumurta
100 gr pudra şekeri
250 gr sanayağ
ve un
Üzeri İçin
1 küçük kase mısır gevreği
100 gr kadar glazür bitter çikolata
HAZIRLANIŞI
* Öncelikle yağımızı yumurtamızı pudra şekeri ve yumurtayı katıp yoğuralım ve yavaş yavaş un eklemeye devam edelim ele yapışmayan yumuşak bir kurabiye hamuru elde edelim.
* Ve ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlayıp tepsimize dizelim 180 derecede üzeri kızarmadan alalım çatlayınca alabilirsdiniz resimdeki gibi
* Bu sırada bermari usulü glazür çikolatamızı eritelim mısır gevreğini robottan geçirelim önce eriyen çikolataya sonra mısır gevreklerine bandırıı servis tabağımıza alabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder