PRATİK İÇLİ PİŞİ
Normalde ben pek kızartmaları sevmem ama bu şahane oldu şahane kısmı mayalanma gereği olmadan hiç yağ çekmeden puf puff oluşları mübarek sahurdada pek güzel gider ne dersişniz ? :)
MALZEMELER
1 Adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tepeleme tuz
yarım paket kabartma tozu
ve un ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edicez.
İç Malzemesi için :
kaşar rendesi ve yuvaklak dilimlenmiş domates
HAZIRLANIŞI
* Yoğurma kabımıza yoğurt, yumurta şekeri ve tuzu ekleyip karıştıralım ve yavaş yavaş unu kabartma tozunu ekleyerek yoğuralım yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edelim .
* Ardından yoğurmş olduğumuz hamuru 2 parçaya bölelim ve bir yumağımızı un yardımıyla oklava ile açalım resimde ki gibi
* Ve ara ara boşluk kalcak şekilde domates ve üzerleine kaşar rendesi koyalım ve bir diğe yumağıda bu büyüklükte açp üzerini kapatalım ve su bardağı yardımıyla keselim .
* Isınmış olan yağa atıp kızartalım diğere klan kenar kısımları da sade olarak tekrar açıp bıçakla kesip kızartabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder