Harika bir tart hamuru nefis kremasıyla kış bitmeden portakalla buluşunca nefis oldu bu arada kış
meyvelerinden en çok sevdiğim meyvedir portakal yazın annemın yanına gittiğimde onca yaz meyvesinin
içinde bir de portakal alır sen seversin ye orda çok yoktur burda daha güzeldir falan annem işte şimdi anne
oldum ya annemi daha çok anlıyorum başka bir alemmiş anne olmak yaa kızım uyudu şimdi kaldırıp
oynayasım var halbu ki ne zaman uyuyacak ki diye gözlerine bakmıştım biraz önce:)))))Rabbim anne olmak
isyeten her kuluna en hayırlsından nasip etsn inşallah
MALZEMELEER
Tart Hamuru İçin
1 Yumurta
4 yemek kaşığı şeker
100 gr margarin
1 portakal kabuğu rendesi (arzuya göre kullamasanızda olur )
1 paket vanilya
yarım paket kabarma tozu
ve un
Kreması İçin
3 yumurta
6 yemek kaşığı şeker
400 - 500 gr labne peynir (kazakistnda bulunan arkadaslar uy suzbesı tvorog kullandık 400 gr )
75 gr sana yağ
3 yemek kaşığı kaymak
yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı irmik
Üzerinde ki Süsleme İçin
2 adet kivi
100 gr sütlü çikolata
HAZIRLANIŞI
* Önce tart hamurumuzu hazırlayalım bunun için yoğurma kabına yumurtamıız alalım şekerle birlikte mikserle çırpalım 3dk kadar .
* Ve yumuşak marganimizide katıp çırplalım portakal kabuğu rendesi ekleyelim. Vanilyamızı katalım ve yarım pakaet kabartm atozunu katıp çırpmaya devam edelim.
* Ve artık yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlayalım hamur kıvamıımız ele yapışmmayacak ama çok yumuşak olacak şekilde unu ayarlıyoruz ele yapışmıyorsa yumuşak bir şeklde bırakın fazla un katmayın .
* Hamurumuzu streçe sarıp buzdolabında 2 saat bekletelim bu kısım çok önemli böylelikle fırına koyduğumuz tartımız dinlenirse kenarları aşağıya doğru kaymaz kalıba koyduğumuz gibii çıkar .
* Ve dinlenen hamuru çıkarıp borcamımıza (pasta borcamı küçük boy) yağlı kağıdı güzelce yerleştirelim ve elimizle hamuru kenarlara elimizle açarak yayarak hamuru yerleştirelim .
* Ve fırına koyalım 15 dk kadar 180 derece de pişirelim .
* Şimdi krema kısmını hazırlayalım bunun için yumurtaları ve şekeri 3dk çırpalım mikserle, yumuşak sanayağını kaymağı, labneyi,()BEN RESİMDE PAYLAŞTIĞIMDAN KULLANDIM KAZAK ARKADAŞALR BİLİR) kabartma tozunu irmiği katıp çırpalım . Krema kısmı hazır
* Fırından tartı çıkaralıum ve içine bu karışımı ilave edip fırına yerleştireliim 180 derecede 30 dk kadar üzeri haff pembeleşene kadar pişirelim
* Fırından çıkınca ılımaya bırakalım ılıyan pastamıza meyveleri dilimleyp istediğimiz gibi yerleştirelim ve bermari usulü erittiğimiz çikolata ile süsleyip en az 2 saat buzdolabından dinlenmeye bırakalım biz bekleyemedik. Eğer bir gece dolapta bekletirseniz lezzeti en az 2 kat artmakta
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder