PATATES PÜRELİ TEPSİ KEBABI
Antakya yöresine ait tepsi kebabını daha önce sizlerle paylaşmıştım . Bu sefer patates püreli tepsi kebabı yaptım bu daha da güzel oldu harika bir ana yemek hem pratik hem lezzzetli bu yemeği denemdiyseniz mutlaka denemelisiniz.
MALZEMELER
400 gr dana kıyma
1 adet soğan
1 avuç dolusu maydanoz kıyılmış
1 yumurta
1 avuç galeta unu veya rendelenmiş bayat ekmek
1 büyük diş sarımsak
yarım yemek kaşığı biber salçası
tuz
karabiber
kimyon
Sos için :
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
tuz
pul biber
Patates Püresi İçin:
4-5 tane patates
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağından biraz eksik kaşar peyniri rendesi
tuz
Üzeri için domates ve biber ...
HAZIRLANIŞI
* Kıymamızı karıştırma kabımızıza alalım ince ince kıyılmış maydanozumuzu, rendelenmiş soğan ve sarımsağı bayat ekmek rendemizi, yumurtamızı , salçamızı ve baharatları katıp güzelce yoğuralım vaktiniz varsa 15dk dinlendirin dolabta.
* Bu karışımızı borcama serelim güzelce üzerüne sosunu hazırlauyalım salçayı su ile açalım tuzunu biberini katalım kıymalı harcın üzerine döküğ 200 dereece fırına sürelim pişsin
* Bu sırada yemeğimize başlarken ocağa koymuş olduğumuz patateslerimiizi alalım sıcak sıcakken sütü ve tereyağını döküp püre haline getirelim sütü çekecektir yağ eriyecektir ardından sıcak sıcakken kaşar rendemizi de ekleyelim püremiz hazır.
* Fırında yemeğimiz sosunu tamamen çekmeden pişmiştir bu sırada çıkarıp üzerine patates püremizi serelim üzerine domates ve biberleri dizelim fırına sürelim tekrar ve domates ve biberler pişene kadar pişirelim .
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder