MAHLEPLİ ÇATAL KURABİYE
MALZEMELER
250 gr sana yağ
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı sirke
aldığı kadar un
1 tane yumurta sarısı üzerine
ve çörek otu üzeri için
HAZIRLANIŞI
* Un, çörek otu ve yumurta sarıs hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına katıp elimizle karıştıralım ve yavaş yavaş un ekleyerek yoğuralım yumuşak ele yapışmayan kurabıye hamuru elde edelım .
* İki şerit elde edelim ucları bırlestırıp ortasını yanlara doğru açalım tepsiye yerleştirp üzerine yumurta sarısını ekleyelim çörek otu serpip 180 derece ısıda pişirelim
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder