ETLİ NOHUT YEMEĞİ
Kış akşam yemekelerinde güzel giden nohut yemeğinin sezonunu kapatabilriim artık güzel geleneksel yemeklerimizden olan nohut yemeği herkes tarafından beğenilen bir yemektir genelde herkesin kendine özgü pişirme yöntemi vardır gelin birde böyle deneyelim
MALZEMELER
500 gr dana kuşbaşı
3su bardağı nohut
1 büyük boy kuru soğan
Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ daha fazlada olabilir tercih sizin
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
tuz
su
HAZIRLANIŞI
* Nohutu bir gün önceden ya da unuttuysanız sabah sıcak tuzlu suda akşama kadar ıslatın nohutumuz şişip pişmeye hazırlanacaktır.
* Düdüklü tenceremize etimizi atalım dağlayalım ve et suyunu salsın ve suyunu çeksin ardından suyunu çeken etin içine yağımızı dökelim ve ince ince küp küp kıydığımız soğanaları atıp kavuralım pempeleşen soğanalrın üzerene salça ve biberimizi tuzumuz ekleyip salçanın çiğliği gidene kadar kavuralım .
* Ardından tenceremize sıcak su veya soğuk su döküp nohutumuzu aktaralım su nohutların üzerini geçsin
* Düdüklünün ağzını kapatalım ve kaynama başlayınca altını kısalım 1 saat boyunca pişşin
* Etler ve nohutlar pamuk gibi olmuştuır
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder