ÇİKOLATA SOSLU HAVUÇLU PASTA
Bu aralar misafir yoğunluğu yaşıyorum elhamdülillah tariflerim birikti hemen vakit bulduğumda paylaşmak istiyorum sizlerle.. Bu tarif genelde top top yapılır hindistan cevizine bulanır öğrencilk yıllarımda öyle yapardım :) ama böyle denedim görünüm açısından şık durdu
MALZEMELER
90 gr petibör bisküvi (1paketten b'raz eksik)
1 su bardağı parçalanmış ceviz içi
2.5 kg havuç
7 yemek kaşığı dolusu şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket hindistan cevizi (50 gr)
yarım paket çikolata sosu ve tarifine göre süt
HAZIRLANIŞI
* Havuçlarımzı havuç soyacağı ile soyup rendeleyim ve tenceremize alıp şeker ve tereyağını katıp sulanıp suyunu çekene kadar pşirelim
* Ardından cevizlerii ve bisküvleri ufak ufak parçalayıp içine katalım karıştırıp altını kapatalım
* Kek kalıbımızı streç le kaplayalım ve tabanını hindistan cevizi yerleştirelm
* Ardından havuçlu karışşımımızı dökelim bastırıp dolaba kaldıralım
* 1- 2 Saat kadar dinlenmesi yeterlidir ardından servis tabağımıza ters çevrip alalım üzeri hindistan cevizli kaplı olcaktır onun üzerinede daha önceden hazırlayıp soğuttuğunuz çkolata sosunu gezddririn istediğiniz gibi
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder