MANTARLI ŞEHRİYE PİLAVI
Mantarı seven ben pilav içinde de kullandım çok lezzetli oldu tavsiye ederim
MALZEMELER
1.5 Su bardağı şehriye
3 su bardağı kaynar su
400 gr mantar konserve
3 yemek kaşığı sısvı yağ
yarım yemek kaşığı tereyağ
tuz
HAZIRLANIŞI
* Ketıla veya ocağa pilav için su ko yalım kaynasın
* Pilav tenceremize sıvı yağımızı koyalım ısınmasını bekleyip jülyen şeklinde doğranmış mantarlarımızı katalım ve bir güzel kavuralım yaklaşık 7-8 dk böyle kavuralım ardından tereyağını katıp birazda tereyağ ile kavuralım
*Sonra şehriyelerimizi dökelim ve şehriyelerin rengi dönene kadar şehriye ilede kavuralım
*Ardından tuz ve kaynar suyumuzuda ekleyip orta ateşte pişmeye bırakalım
*AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder