ZEYTİNYAĞLI PATATES SULUSU
tadimiztuzumuzblogspot.com |
Bugün dışarda işim vardı kızımı eşim gelince bıraktım bu soğukta bebek çıkarmak akıl karı değil ; neyse işimi hallettim ve gözüm indirimlere takıldı gel benide al benide, benide benide beniidee bir an eski emel oldum ve temiz bir alışveriş yaptım :)))
Haftaya havalar normale döncek inşallah şuan - 9 yine buna şükür yavaş yavaş ısınınıyoruz :)) patates sulusunu anlatcaktım dimi zaten bilmeyen yoktur maksat bloğumda eksik yemek kalmasın falan:)
MALZEMELER
4 Adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy soğan
yarım çay bardağı kadar zeytinyağ
yarım yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kadar biber salçası
toz kırmızı biber
tuz
kaynar su
kuru reyhan
HAZIRLANIŞI
* Yağımızı tenceremize alalım soğanlarımızı küp küp doğrayalım ve kavuralım
* Pembeleşen demicem şimdiye kadar hiç bir soğanın pembelştiği görülmemiştir:) rengi değişen soğanlarımıza salçalarımzıı ekleyip salçanın çiğliği çıkana kadar kavuralım toz bibebrimzi ekleyelim
* yaklaşık 4- 5 su baradğı kadar kaynar suyu dökelim küp küp doğradığımız havuçla birlikte tuz ilave edip 10 dk kadar kaynatalım suyumuzun özleşmesi için
* Ve küp küp doğradığımız patateslerimizide ekleyelim ve pişene kadar orta ateşte pişirelim su ialave etmek gerekirse kaynar su ilave edebilrisiniz
* Pişen yemeğimizi serv,s kasemize alıp üzerine kuru reyhan ekip sevis ediyoruz patates sulusuna kuru reyhan çok yakışıyor demediyseniz tavsiye ederim
*AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder