MARAŞ YÖRESİNDEN ELİ BÖĞRÜNDE
tadimiztuzumuz.blogspot.com |
Bu yemeği yemeden önce kuyruk yağını hiç sevmezdim yiyeymzdim ama bu yemekte olmassa olmazlardan kuyruk yağı o olmaz bu tat bu lezzette olmaz etler pamuk gııbı harıka bır lezzet mutlaka deneyın hem pratık hemde yoresel ana yemek
MALlZEMELER
1.5kg dana kuşbaşı
350 gr gr kuyruk yağı
10- 11 adet yeşil biber
1.5 kilo domates ben yazdan hazırladığım 1 kiloluk domates konservesı kullandım
tuz
HAZIRLANIŞI
tadimiztuzumuz.blogspot.com |
tadimiztuzumuz.blogspot.com |
*Pişireceğimiz tepsiye etlerimizi yerleştirelim
*Etlerın üzerien küçük doğradığımız kuyruk yağını kıyma halinede getirebilirsnz serpelim
*Sonra doğradığımız biberlerı etlerın uzerıne döşeyelim
*biberlerin üzerienede kuyruk yağı serpiştirelim
*Ve biberlerden sonra domatesleri döşeyelim ve domateslerın üzerinede kuyruk yağından serpiştirelim
* tuzda ekleyip 200 derece fırında pişirelim
*AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder