KIYMALI PİDE
Evde pide yapmak hem kolay hemde daha lezzetli temizmi eti nasıldı derdi düşüncesi yok miss gibi yapıp ailenizle dostlarınızla afiyetle yiyebilirsiniz
MALZEMELER
Hamuru için
4 su bardağı un
ınstant maya (istediğiniz mayayı kullabilirsinz ama kuru maya kullananlar ılık su da ya da ılık süt ile köpürtmeyi unutmasınlar)
1 çay bardağı süt
tuz
aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ İÇİN
400 gr kıyma
4 adet domates( ben 250 gr kadar domates konservesi kullandım)
2 tane kuru soğan
1 diş sarımsak
1 demet maydanoz
pul biber
tuz
HAZIRLANIŞI
Unumuuz yoğurma kabımıza alalım bütün malzemelrimizi katıp güzelce yumuşak bir hamur elde edelim ve yarım saat mayalamaya bırakalım
*iç malzememizi hazırlayalım bu arada kıymamızı alalım karıştırma kabımıza domatesleri rendeleyip katalım konserve kullanıyorsak direk katabilrisiniz
*Soğanlarımzı rendeleyip katalım
*maydonozlarımzı ince ince kıyıp katalım
*baharatlarımzıda katıp güzelce yoğuralım
*mayalanmış hamurumuzu alıp bir parça hamur koparıp elimizle yuvarlayıp unla merdane yardımıyla oval şekilde açalım
*ve iç malzmeyi kenarlar boş kalacak şekilde oval yufkamıza döşeyelim kenarlarıda büktükten sonra yağlanmış fırın tepsimize alalım
*aynı şekilde devam edebilirsiniz ben kalan hamuruda en son yuvarlak şekil verip döşedikten sonra bütün köşelerini büküp tepsimize yerleştirdim
*200 derece fırında pişiriyoruz
*çıktığında kenarlarını tereyağ sürüyoruz
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder