30 Mart 2015 Pazartesi

PRATİK BİSKÜVİLİ YAŞ PASTA

PRATİK BİSKÜVİLİ YAŞ PASTA
Instagrama başlayalı baktım bloğumda yeni yayınlar koymuyorum anında ınstagramda paylaşmak daha pratik geldiği için burdan uzaklaşmışım bikaçtane ekleyeyim dimi ama ınstagram kullanan var kullanamyan var ... Bu pastamız kakkaolu en pratiğinden en kolay tatlı ihtiyacınzıı giderecek türden :)


MAZLEMELER

1 paket petibör Bisküvi 

 kreması için 3 su bardağı süt 

4 yemek kaşığı silme un

2 yemek kaşığı kakao

4yemek kasığı tepeleme şeker 

arzuya göre piştikten sonra margarin kullanabilirsiniz ben kullanmadım 


                                           HAZIRLANIŞI

 süt şeker un ve kakaoyu tenceremize alalım ve pişene kadar karıştıralım göz göz olunca ocaktan alalım ve 3 sıra halinde bisküvileri dizelim üzerine krema böyle 5 kat 3 sıra şeklinde Yaptım soğuduktan sonra sevdiklerinize ikram edebilirsiniz

AFİYET OLSUN 

18 Mart 2015 Çarşamba

SOĞANLI GÖZLEME

SOĞANLI GÖZLEME


MALZEMELER
1su bardağı su
1çay bardağı irmik
Tuz 
Un 
İç Malzemesi
4 orta boy kuru  soğan
2 adet domates
1 adet yeşil biber 
1çay bardağı Sıvı yağ küçük bardak
Ben yazdan Hazırladığım Biberli domates konserve hazırladım 
Kimyon 
Tuz
Açmak için Sıvı yağ her beze için 2-3 yemek kasığı sıvıyağ kullandım 
Hazırlanışı

Suyumuzu yoğurma kabına alalım irmiği tuzu ekleyelim ve yavaş yavaş un ekleyerek yoğuralım ele yapışmayan bir hamur elde edelim 8 bezene bölelim yarım saat üzerinde nemli bez Örtülü bir şekilde dinlendirelim
Bu Sırada iç harcımız için soğanlar piyazlık doğrayalım yağ ile kavuralım ardından konserve yoksa biberi doğrayalım atalım kavuralım domatesleri yemeklik doğrayıp atalım soğanlar biraz yumuşayana baharatlarıda katalım soğumaya bırakalım 
Dinlenen bezemizi alalım sıvıyağ yardımıyla elimizle incecik açalım sonra kenarları bükelim içe doğru ve iç harçımızı  koyalım ortasına ve Gözleme şeklinde kapatıp Teflon tavada önlü arkalı pişirelim 
Çıtır çıtır çok leziz bişey oluyor tavsiye esti. ,) 
afiyet olsun

15 Mart 2015 Pazar

MİNİ CUPCAKE

MİNİ CUPCAKE )Kurabiye Canavarı)

MALZEMELER
2 Yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su 
1 yemek kaşığı kakao 
1 çay kaşığı kabartma tozu
ve un 
Üzeri İcin
1 çay bardağı süt
1 poşet krem şanti 
ben bir kaç tamda haslanmıs kırmızı pancar suyu kullandım renk vermek ıcın 
Petibör bisküvi
Üzerindeki Toplar İçin 
yarım poset kremşanti
yarım çay bardağı süt
ve hindistan cevizi
damla çikolata

HAZIRLANIŞI
* Kekimiz icin herzamn ki gibi yapıp cupcake kalıbına yerlestirdiğimiz kağıtlara paylaştıralım 2 yemek kaşığı kadar ve 180 dercede pişmeye bırakalım .
* Ardından krem şantilerimizi çırpalım bir miktar üzerindeki gözler için ayıralım ve diğer şantiye birkaç damla pancar suyu damlatalım dolaba kaldıralım.
* Ayırdığımız beyaz santimize hindistan cevizi katalım yaklasık 200 gr kadar yuvarlak sekıl alabılecek kıvamda olmalı hazırladığımız hındıstan toplarını top top yapıp damla çikolata ekleyelim.
Fırından cıkmıs soğumus keklerımıze sıkma torpası ile sıkıp topları yerlestırelım ağzına ıkıye böldüğümüz bisküvileri yerleştirelim Cupkekimiz hazır 

AFİYET OLSUN 

4 Mart 2015 Çarşamba

SÜTLAÇ


SÜTLAÇ
Dün gece canım çekince kendimi mutfakta sütlaç yaparken buldum :)))))



Malzemeler
1 Çay bardağı Pirinç ( havlamak in 2 su bardağı su)
3su bardağı süt
1 Çorba kaşığı nişaşta ve açmak için bir miktar su
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya 
Tarçın ve badem 
Hazırlanışı 
Öncelikle pirincimizi 2 bardak su ile suyunu çekene kadar pişirelim ardından sütü ve şekeri ekleyelim 15 dk kadar kıvam alana kadar pişirelim nişastayı su ile açıp sütlaca katalım vanilya ekleyin 5 dk Kadarda öyle pişirip kâselere paylaştıralım badem ve Tarçınla süsleyip soğuduktan sonra ikram edebilirsiniz 
afiyet olsun 

3 Mart 2015 Salı

Lazanyalı Beşamel Soslu Patates Oturtma


Lazanyalı Beşamel Soslu Patates Oturtma



Malzemeler
6 adet patates
1 tane büyük boy kuru soğan
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça 
1 Çay bardağı domates sosu (yoksa iki tane domates rendesini kullanabilirsiniz )
Tuz 
Pul biber 
Yarım Çay bardağı kadar Sıvı yağ
Beşamel Sos İçin 
1,5 yemek kaşığı Tereyağ
1,5 yemek kaşığı un
2 su bardağı tuz
Çay kaşığı ucuyla karabiber 
Üzeri İçin 100 gr kadar kaşar peynir
3 tane lazanya 

Hazırlanışı 
Öncelikle soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavuralım kıymamızı katalım kıvmamızıda kavuralım Güzelce piştikten sonra salçamızı katalım salçanın çiğliği gidince domates sosumuzu dökelim 1-2 kaynasın Altını kapatalım    
@ Patateslerimizi daire şeklinde 3-4 cm  doğrayıp kızarttalım küçük boy borcamımızn tabanına patateslerimizi tek sıra halinde dizelim ardından kıymalı harcımızın tamamını üstüne dökelim her tarafına Eşit miktarda yayalım ve üzerine lazanyaları dizelim onun üzerine bir sıra halinde patatesleri dizelim.

Şimdi Beşamel sos için Tereyağımızo eritelim unu ekleyip un kokusu çıkana  kadar kavuralım ve sütü ekleyip karıştırarak pişirelim göz göz olunca tuz ve karabiberi ekleyelim sosumuz hazır sosunuz çok katı olursa ki bu tarifle olmaz ki unu çok kaçırırsanız korkmayın süt ekleyin bişey olmaz
Hazırladığımız sosu patateslerin üzerine dökelim kaşar rendesini de gezdirip 200   Derece ısıda üzeri kızana kadar pişirelim. 
Çıktıktan sonra dilimleyerek maydanoz eşliğinde servis edebilirsiniz 
not: Arkadaşlar lazanya fikri sonradan aklıma geldiği için üst katına koydum sadece sizler Beşamel sosu çoğaltıp en alt kata sos söküp sonra lazanya sonra patates şeklinde dizebilirsiniz ama böylede gayet iyi oldu  Afiyet olsun