27 Ekim 2014 Pazartesi

KAĞIT KEBABI

KAĞIT KEBABI





Uzun zamandır bu tarifi girmeyi istiyodum ama sıklıkla bloğuma gremiorum girpte yayın paylaşma vaktim olmuyıor malesef ama bugün bir kaçta üst üste girmeye düşüyorum . Bu yemeğimiz hem lezzetli harika pişiyor hem pratik hemde güzel bir ana yemek formunda akşma ne yemek yapacağım diye düşünüyoraanız eğer bunu deneyeim derim ...


MALZEMELER

1- 500 Gr dana kuşbaşı et
2- 4-5 adet patates orta boy
3- 2 adet havuç
4- 1 büyük boy kuru soğan
5- 2-3 diş sarımsak 
6- 1 çay bardağı kadar bezelye (ben kullanmadım eşim hiç sevmiyor :))
7- 1çorba kaşığı domates salçası (1 su bardağından 1 parmak eksik sıcak su ile açılacak)
8- pul biber
9- tuz 
10- 1 çay bardağı kadar zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

* Derin bir kaba etimizi, küp küp doğranmış pattaes ve havuçlarımızı arzuya göre bezelyemizi, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakalrımzı ekleyelim salçamızı sıcak su ile açığp dökelim tuzumuzu bibermizi ekleyelm en son alarak sıvı yağı ekleyip güzelce harmanlayalaım .

* Ve yağlı kağıdımızı koyacağımız ç miktarına göre ayarlayıp keselim ikiye katalyıp uçlarını kıvıracağız.

* Ve istediğimiz miktarca iç koyup üzerini kapatıp kenarlaından sararark kapatıyoruz  bu işlemi iç
 bitene kadar tekraralıyoruz ve fırın tesisisne yerleştiriyoruz 200 derece ısıda 30 -45 dk pişiyoruz .

AFİYET OLSUN 

14 Ekim 2014 Salı

ISPANAKLI PEYNİRLİ PİDE

ISPANAKLI PEYNİRLİ PİDE


Eşimin en çok sevdiği sebzelerdendir ıspanak .... ve gözlemesine böreğine pidesine bayılır dün bir süpriz yapıp oidesini yaptım ve afiyetle yedik en güzel pideyi yediğini iddia etti benden söylemesi :)

MALZEMELER
hamuru için 
1 su bardağı yoğurt suyu veya sulu ev yoğurdu 
yarım su bardağı su 
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı ( silme ) şeker
tuz
un aldığı kadar

Ispanaklı harç İiçin 
10 - 11 dal ıspanak 
1 adet soğan 
yarım çay bardağından bir parmak fazla zeytinyağı 
tuz
pulbiber
ev kaymağı 2-3 çorba kaşığı 
ve kaşar peyniri veya dil peynir üzerine rendeleyip koymak için 

HAZIRLANIŞI

* Öncelikle dern bir kaba sulu yoğurdumuzu ve suyu , tuzu mayamızı katalım ve yavaş yavaş un  ekleyerek yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir mayalı hamur elde edelim . 40 dk mayalanmaya bırakalım .

* Hmaurumuz mayalanırken ıspanakalrımzı güzelce yıkayalım ve su dolu bir kapta 15 dk bekletelim mümkünse 1 tatlı kaşığı sirke katalım iyice arınması için 

* Sonra güzelce tekrar yıkayalım suyunu güzelce süzelim doğrayalım içine soğanımızı doğrayalım yemeklik şeklinde... zeytinyağımzıı tuzumzuzu pulbiberimizi ekleyelim kaymağımızı ekleyelim ve güzelce harmanlayalım .

* Mayalan hamurumzuu 5 parçaya bölelelim

* Merdane yardımı ile oval şekilde açıp içine gharcımızı bolca yerleştirip kenarlarını bükelim iç kısma doğru resmdeki gibi 

* Aynı şekilde diğer yufkalarada uygulayalım yağlı kağıt serili tepsimize dizelim ve üzerlerine rendenlenmiş peynirimiz serpelim  1 yumurta sarısını üzerlerine sürelim
.
* 200 derece ısısda fırında pişirelim üzeri kızarana kadar

AFYET OLSUN


13 Ekim 2014 Pazartesi

MÜRDÜM ERİĞİ MARMELATI

MÜRDÜM ERİĞİ MARMELATI


İlk kez mürdüm eriği marmelatı veya reçel her ikisi de denebilir her neyse ilk kez denedim. Kokusuna , rengine ve tadına bayıldım favori reçelim artık mürdüm eriği oldu mutlaka sezonundayken bitmeden yapmalsıınız 1 ay önce yaptım aslında ama ancak fırsat bulabildim yayına girmeye şimdi tarifimizi verelim.

MALZEMELER
1 kiloluk ölçüye göre vereceğim siz bu miktarları rahat 4e 5e katlarsınız eminm bu lezzetten sonra :)
1 kilo mürdüm eriği 
3 su bardağı şeker (mktari çoğaltabilirisiniz)
yarım çay kaşığı hatta kaşığın ucuyla limon  tuzu tozu

HAZIRLANIŞI 
* Eriklermzi çekirdeklernden temizleyip mutfak robatımızn içine koyalım ve püre haline gelene kadar çekelim .

* Püre haline gelen eriklerimizi tenceremize alalım şekeri ilave edelim ve kaynamaya bırakalım kaynayınca limon tuzunu ilave edelim 10  dk daha kaynatalım üzerinde braz köpüklenme olacaktır onları bir kaşık yardımıyla alalım... güzelce kıvam almış olacak sıcak sıcak kavonozumuza dökelim ağzını kapatıp ters çevirelim soğuyana kadar bekleyelim.

AFİYET OLSUN 

11 Ekim 2014 Cumartesi

SADE CUPECAKE

SADE CUPECAKE
Kızımın doğumgününden bir kare sade yaptın siz limon rendesi veya portakal rendesi ile tatlandırabilirsiniz.
Bu stantı internetten bulup alıp böyle birşey arıyordum ve nette görünce getirttiridm 


MALZEMELER
3 Yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1ç ay bardağı sıvıyağ
Un 
kabartma tozu 
vanilya
Üzeri İçin 
1 Paket krem şanti ve tarifine göre süt
bonibon şekerler

HAZIRLANIŞI

* Derin bir kabımıza yumurta ve şekeri 5dk çırpalım sonra sırasıyla yağı, sütü vanilyayı katıp karıştıralım ve ardından kabartm atozuz ve unu birlikte katıp karıştıralım . Kağıt kek kalıplarına 1er çorba kaşığı koyalım ve 180 derece ısısda pişirelim .

* Pişerken kekimiz krem şantiyi hazırlayıp dolaba atalım fırından çıkmış soğumş kekmzin üzerine sıkma torbamızla istediğinz şeklde sıkalım üzerlerine bonibon şekerleri yerleştirelim servis ededelim .

AFYET OLSUN 

BİSKÜVİLİ MUHALLEBELİ KABAK TATLISI

BİSKÜVİLİ MUHALLEBELİ KABAK TATLISI



En sinir olduğum şeylerden bitanesidee yaptığım yemekleri tatlıları resimlerken iğrenç kalitesiz çekimlerim ya telofonum şarjı biter ya da başka bişey ve o an ne denk geldiyse çekilip ışık vaktinin ortamın o yemeğin hakkını veremeden çeklmesi ... Bazen sinir olup yayınlamadığım çok foto var diyebilirim bu aralar bloğuma girmiyorum birikmiş tarifler var ama bu lezzeti paylaşmak istedim her ne kadar resim kalitesi kötü olsada bir kabak sever olarak bu yorumu çok beğendim bu tatlıda mutlaka denemelisiniz 

MALZEMELER
1 Kg bal  kabağı kabuklarından ayıklanmış şekilde 
1.5 paket petibör bisküvi
1 su bardağına yakın toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
isteğe göre vanilya veya 1 çay kaşığı tarcın
Bulamak için 100 gr kadar hindistan cevizi

 Muhallebesi İçin
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un 
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kakao
ve 2 çorba kaşığı hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI
*Kabakları dilimleyip şekerini serpip orta ateşte yarım çay bardağı kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirelim .

* Bu sırada muhallebi için bütün malzemeleri katıp orta ateşte göz göz olana kadar pişirelim .

* Pişen kabakların suyunu iyice süzüp bisküvileri robottan un haline getirip tatlının içine katıp yoğuralım .Bisküvyi ihtiyaca göre azaltıp çoğaltablirsiniz şekil alabilecek kıvamda olmalı

* Ardından elimizde ceviz büyüklüğünde toplar alıp yuvarlayalım parmağımızla ortasına çukur açıp  hindistan cevizine bulayalım ve muhallebisini koyalıum arzuya göre krem şantili veya vanilyalı muhallebi ile deneyebilirsiniz.