30 Haziran 2014 Pazartesi

ÇOBAN SALATASI

ÇOBAN SALATASI 
Yazın vazgeçilmez salatalarımızdan biridir :))

MALZEMELER
4 adet orta boy domates 
1 adet kuru soğan 
2 adet salatalım 
1 adet limon 
2 çorba kaşığı zeytinyağı 
tuz 
ve kuru reyhan 

HAZIRLANIŞI
* Domatesleri salatalıkları ve soğanı  küp küp doğrayalım üzerine tuzunuz reyhanını talım limonunu sıkalım yağını gezdirip karıştıralım salatamız hazır AFİYET OLSUN :)

29 Haziran 2014 Pazar

PRATİK İÇLİ PİŞİ

PRATİK İÇLİ PİŞİ
Normalde ben pek kızartmaları sevmem ama bu şahane oldu şahane kısmı mayalanma gereği olmadan  hiç yağ çekmeden puf puff oluşları mübarek sahurdada pek güzel gider ne dersişniz ? :) 


MALZEMELER
1 Adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt 
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tepeleme tuz 
yarım paket kabartma tozu 
ve un ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edicez.
İç Malzemesi için :
kaşar rendesi ve yuvaklak dilimlenmiş domates

HAZIRLANIŞI

* Yoğurma kabımıza yoğurt, yumurta şekeri ve tuzu ekleyip karıştıralım ve yavaş yavaş unu kabartma tozunu ekleyerek yoğuralım yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edelim .

* Ardından yoğurmş olduğumuz hamuru 2 parçaya bölelim ve bir yumağımızı un yardımıyla oklava ile açalım resimde ki gibi

* Ve ara ara boşluk kalcak şekilde domates ve üzerleine kaşar rendesi koyalım ve bir diğe yumağıda bu büyüklükte açp üzerini kapatalım ve su bardağı yardımıyla keselim .


* Isınmış olan yağa atıp kızartalım diğere klan kenar kısımları da sade olarak tekrar açıp bıçakla kesip kızartabilirsiniz.

AFİYET OLSUN 





BAKLAVALIK YUFKAYLA BÜLBÜL YUVASI

HAZIR BAKLAVALIK YUFKAYLA 
BÜLBÜL YUVASI

Bu baklavaya bayıldık pratik ve lezzetli olması bizi cezbetti ailecek :)

MALZEMELER
Yarım paket hazır baklavalık yufka
200 grtereyağ 1 çay bardağı svı yağ 
500 gr ceviz içi

Şerbeti İçin 
3 su bardağışeker
3.5 su bardağı su 
3-4 damla limon suyu

HAZIRLANIŞI
* Önce şerbetimizi hazırlayalım şeker ve suyu ocağa koyup 15 dk kaynatalım ardından limon sıkıp 10 dk daha kaynatalım ve ocaktana alalım

* Yağımızı eritelim yakmıcaz sadece eriticez ve içine sıvı yağınıda katıcaz.İsteğe göre yağı aaltıp çoğaltabilirisiz ama bu ölçü iyi.

* Şimdi birtaane yufkamızı açıyoruz ve içine 2 çay kaşığı kadaryağı alıp üzerinden gezdiriyoruz heryanına yayılmasına gerek yok ardından çekilmiş ceviz içini serpiyoruz ve oklavamızla sarıyoruz sardığımzıı büzüyoruz ve oklavadan bozmadan çıkartıp bir ucunu tutup kendi ekseninde çevirip tepsimize alıyoruz.

*Aynı şekilde işleme devam ediyoruz  ve tepsimizi doldurduktan sonra geri kalan yağı üzerlerine palaştırıyoruz 180 derece pişmeye bırakıyoruz.

* Pişen tatlımzı çıkarıp üzeine soğuk şerbetimizi döküyoruz . Dilerseniz fıstık içi veya hindistan cevizi il esüsleyebilirisniz .

Not: Baklavalık yufkamızın üzerini mutlaka bir bezle örtün çok çabuk kuruma yapar yoksa 

afiyet olsun 

25 Haziran 2014 Çarşamba

ETİMEK TATLISI

ETİMEK TATLISI
Bu tatlı önceden pek cazip gelmezdi kremşantili sade bir yerde yemiştim daha sonra kendim kremalı şanili yaptım ve favori tatlılarımdan biri oldu hem pratik hem lezzetli yaz için hafif şerbetli ve sütlü tatlı ....

MALZEMELER
1 Paket tuzsuz etimek 
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
5 yemekk kaşığı un 
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1 PAKET KREM ŞANTİ VE 1 SU BARDAĞI SÜT

Şerbeti İçin :
2 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su 
çeyrek limon suyu 

HAZIRLANIŞI

* Önce şerbetimiz için su ve şekerimiz ocağımıza alalım 10 dk kaynatalım sonra limonumuzu sıkalım 5dk daha kaynatalım ve ocağı kapatalım . 5 dk bekledikten sonra etimeklerimizi borcama dizelim ve şerbetimzii üzerinden gezdirelim .

* Kremamızı yapalım süt şeker ve unu katalım orta ateşte göz göz olana kadar karıştıralım sonra içine teryağını katıp çırparak karıştıralım vanilyamızı katalım terayağımız eriyip kremayla birleşincede altını kapatalım ve ılıyana kadar elimizde güzelce ara ara çırpalım ılıyan kremamızı etimeklerin üzerine gezdirelim soğumaya bırakalım .

* Bu sırada şantimzii hzırlyalım sütle güzelce çırpalım ve soğuyan tatlımızın üzerindne gezdirelim isteğe göre dilimlediken sonra meyvelerle süsleyebilirisiniz 
AFİYET OLSUN :)

24 Haziran 2014 Salı

BAKLAVALIK YUFKAYLA BÖREK

BAKLAVALIK YUFKAYLA BÖREK 


Uzun zamandır bloğuma giremiyorum gezmekten fırsat olmuyor diyomuşum :) Geçenlerde annemlerde yapmıştım çok beğeni aldı harika oldu mutlaka denemelisiniz diyoruum 

MALZEMELER
Yarım paket baklavalık yufta
1 çay bardağı kadar zeytinyağı 
İç Malzemesi İçin
lor peynir
maydanoz
Bir kısmınıda sosis ve kaşarlı yaptım isteğe göre iç malzemesini değiştirebilirsiniz.
Ve Üzeri için 2 adet yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
* Baklavalık yufkamızdan bir tanesini açalım tezgahın üzerine ve 2-3 çay kaşığı zeytinyağı gezdirelim üzerinden ve diğer yufkayı üzerine koyalım ardından uzun kısmının başına uzunlamasına iç harcımızı serelim ve sararlım rulo şeklinde tepsiye yerleştirelim .

* Aynı işlemi tepsimiz dolana kadar tekrarlıyoruz sonra yumurta sarısını üzerlerine sürüyoruz ve bıçakla dilimledikten sonra 180 derece fırına sürüyoruz üzeri kızarana kadar pişiriyoruz .

AFİYET OLSUN 


15 Haziran 2014 Pazar

PATLICAN KEBAB

PATLICAN KEBAB
Patlıcan yemeklerinn her türlüsünüçok severimbuda kurtarıcı güzel pratik bir yemeketir ..







 MALZEMELER
Köfte harcı İçin
* 500 gr kıyma
* 1soğan rendesi
*1 Domates rendesi
* 2diş sarımsak rendesi
* 2 Yemek kaşığı galeta unu
biraz pulbiber
biraz karabiber ve kimyon 
ve tuz
Dışı İçin
1.5 kiloya yakın patlıcan
1 kiloya yakın domates
6-7 adet yeşil biber
ve soğan 
Sosu İçin 
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 Çay bardağı zeytinyağı
ve su 
HAZIRLANIŞI
* Kıymalı harcımız hazırlayalım dolaba kaldıralım bu sırada patlıcanalrı alacalı soyalım be bir parmak kalınlığında yuvarlak yuvarlak doğrayalım ve tuzlu suda bekletelim .Domatesleri ve yeşil biberleri dilimleyeip hazırlayalım .
* Patlıcanalrı durulayalım ve elimizle köfte alalım yuvarlayıp iki patlıcanın rasın akoyalım bir patlıcan bir köfte şeklinde sıralayım ara ara araalrına domates dilimleri ve biber koyarak sıralayalım tepsinin kalan kısmınada soğanları enlemesine kesip alaraına köfte koyabilirsiniz.

* Bu işlem bitince sosunu hazırlayalım salçayı sulandırıp yağını koyalım tuz ekleyip yemeğin üzerinden gezdirelip ve 200 derece fırına sürelim 
AFİYET OLSUN 


KEDİDİLLİ MEYVELİ PASTA

KEDİDİLLİ MEYVELİ PASTA


Bugün babalar günü canım eşimin birtanemizin ilk babalar günü rabbim onu başımızdan eksik etmesin inşaallah ömrüne ömür katsın.
Mevsim meyveleriyle yapabileceğiniz harika pratik bir lezzet bugün kardeşim geldii onun için yaptım ama enfess olmuştu :))

MALZEMELER
1 Paket kedi dili
1 lt süt(1 çay bardağını krem şanti için ayırıyoruz)
5 yemek kaşığı tepeleme un
6 yemek kaşığı şeker
1 paket süt kreması
Üzeri İçin
1 paket krem şanti ve meysim meyveleri(ERİK KAYISI ŞEFTALİ KİRAZ kullandım ) bir bölünde de çilek püresi kullandım
HAZIRLANIŞI
* Tenceremize sütü, şekeri, unu katalım ve güzelce muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım biraz katıca oluyor sonra ocaktan alınca süt kermamzızı döekelim ve mikserle önce düşük devirde sonra yüksek devirde çırpalım harika bir kıvam  ve lezzet elde ediyoruz .

* Sonra borcama kedi dillerini ( süte hemen batırıp çıkaralım fazla bekleterek batırmanıza gerek yok krema sıcak olduğu için zaten yumuşatacaktır)sıralayalım ve sıcak kremamızı üzerlerindenn gezdirelim 

* Krem şamtimizi hazırlayalım kafes kafes şekiller verelim ardından bu kafeslerin içine dilimlediğimiz meyveleri yerleştirelim .
Bir gece önceden yapmanızı tavsiye ederim 3-4 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN .









13 Haziran 2014 Cuma

PİLELİ BÖREK

PİLELİ BÖREK 
Yufkanın her çeşit böreği çok güzel oluyor ve pratik şıp şak hazırlanan ve beğenilerek yenilen bir lezzet bu börekte sosuyla ayrı güzel ve yapım aşaması çok basit denemelisiniz .. 

MALZEMELER
4 Adet yufka
3 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta
tuz
İçi İçin 
Lor peynir
tuz


HAZIRLANIŞI

* Sos için yoğurt, yağ, yumurta ve tuzu karıştırın iyice ve bir yufkamızı tezgaha açalım her yerine eşit miktarda sos sürelim ve iç malzemesini yarısına kadar yayaıl diğer yarısı üzerine kapatalım ve elimizle iki tarafından büzerek birleştirelim daha sonra bıçak tardımıyla 3 parmak kalınlığında kesip kesip tepsimize yerleştirelim aynı işlkemi diğer yufkalarada uygulayalım ve kalan sosu üzerinen gezdirelim 
AFİYET OLSUN 


11 Haziran 2014 Çarşamba

PİYANO KEK

PİYANO KEK
Geçen gün diş partisinde yapmıştım harika bir lezzet oldu evde bulunan malzemelerle şıp şak yapabileceğiniz tarif...

MALZEMELER
2 Adet yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı  sıvı yağ
yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un 
Kek ıslatmak İçin
1.5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao 
Kreması İçin
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un 
3 yemek kaşığı şeker
200 gr labne peynir
Üzeri İçin 
Kakao
HAZIRLANIŞI
* Kekimizi herzamn ki gibi hazırlayıp fırına sürelim 180 derecede pişsin 
* Bu sırada kremamızı yapalım süt şeker unu katıp karıştıralım kıvam alana kadar karıştıralım ve ocaktan alıp içine labneyi katıp çırpıyoruz .
* Fırından çıkan kekimizn üzerine sütlü kakaolu karışımı döküyoruz hemen çekecektir
*Ardından hazırladığımız kremayı dökelim ve dolaba kaldıralım soğuduktan sonra kakao eleyelim ve en az 2 saat dinlendikten sonra servis yapalım benim vaktim yoktu bu yüzden tam kalıp şeklinde dilimlenemedi :)

AFİYET OLSUN 



TAVUK DÖNER

TAVUK DÖNER
Tavuk döneri çok severim ama dışarda yemeyide pek istemem bu tarif dışarda yediklerinizden de güzel en azından şüpheyle yemekten daha iyidir.

MALZEMELER
1 Tüm tavuk (4 adet tavuk bududa kullanabilirsiniz .. tavuk göğsü kullanmadım yağsız güzel olmaz dönerde)
2-3 çorba kaşığı tavuk sosu (Bunun yerine pul biber karabiber, kimyon  vs baharatları kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı zeytinyağı 
tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası 

HAZIRLANIŞI
* Tavuğumuzu kemiklerinden ayıralım büyük büyük parçalar şeklinde ayırmaya dikkat edelim.

* Sonra sosumuzu, yağımızı, salçamızı döküp karıştırlaım elimizle iyice birbirine yedirelim sosu yağı ve bir streç filme koyup saralım buzluğa kaldıralım 2 saat kadar dursun tam donmasına gerek yok hafif sertleşşse yeterli.

* Sonra dolaptan çıkarıp bıçakla ince ince kesmeye dikkat edelim doğradığımız tavukları fırın tepsisine koyalım 200 derecede pişene kadar bırakalım sonra pişen dönerelri ister pilav eşliğinde ister lavaş ve ekmekle salatalar eşliğinde ikram edebilirsiniz

AFİYET OLSUN 

İMAM BAYILDI

İMAM BAYILDI 
Tam vejeteryan yemeği harika oldu tavsiye ederim .

MALZEMELER
6 tane patlıcan
3 -4 adet domates
1 büyük boy kuru soğan 
2 adet yeşil biber
2-3 diş sarımsak 
karabiber
kimyon
kırmızı pul biber
tuz
1 tatlı kaşışı şeker
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Patlıcanları kızartmak için zeytinyağı
Yemeği pişirmek için 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 2 çay bardağı kadar su tuz.

HAZIRLANIŞI
* Patlıcanları alacalı soyalım ve kızgın sıvı yağda yumuşayana kadar kızartalım ve kağıt havlu üzerine alalım yağını bıraksın iyice bu sırada iç malzemesini hazırlayalım .

* Tavamıza zeytinyağını dökelim soğanalrı piyazlık gibi uzun uzun ince ince doğrayalım atalım biberleri irice doğrayalım atalım sarımsakları doğrayıp atalım ve bu malzemeleri ölene kadar ocakta çevirerek pişirelim .

* Domatesleri yemeklik doğrayalım atalım suyunu bırakıp ölene kadar domateslede pişirelim  şekerini atalım bu sırada baharatlarını katalım kapağını kapatalım pişsin 5- 10 dk kadar altını kapatalım kenara alalım.

* Patlıcanalrı karnı nı yarık yapar gibi tam dibine inmeden içini açalım ve harcımızı koyalım tenceremize alalım ve salçamızla su ile açalım tenceremizin dibine dökelim orta ateşte pişirelim 15 - 20 dk kadar 

AFİYET OLSUN 
:)


10 Haziran 2014 Salı

BEYTİ KEBAB

BEYTİ KEBAB
Harika bir lezzet ana yemek olarak sunabileceğiniz özel bir yemek biz ailecek çok beğendik ptarik bir o kadar da gösterişli olan bu lezzeti mutlaka denemelisiniz.
MALZEMELER
250 gr kuzu kıyma
250 gr dana kıyma 
2 diş sarımsak rendesi
1 adet kuru soğan rendesi
1 tatlı kaşığı biber salçası 
tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kimyon 
2 adet yufka
Sos İçin:
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
3 domates rendesi
pulbiber
tuz
Sunum İçin 
Şehriye pilavı
közlenmiş yeşil biber (fırında yufkalar pişerken atın biberlerde pişer bu sırad)
yoğurt
HAZIRLANIŞI
* Önce kıymamızı karıştırma kabına alalım içine sarımsakları ezelrek koyalım soğanı rendeleyelim bahartalarını salçasını tuzunu katalım ve güzelce yoğuralım 10 dk kadar sonra üzerini streç film ile kapatıp 1 saat dinlenmesi için buzdolabnına kaldıralım.

* Sos için tavamıza yağlarımızı koyalım eriyen yağımıza salçamızı alıp kavuralım ve rendelenmiş domatesleri ekleyelim baharatlarını katıp 15 dk kadar pişirelim kenara alalım 

*Bu sırada dinlenen etimizi çıkaralım yufkamızı tezgaha açalım bıçakla yufkamızı ortadan 2ye bölelim ve uzun kısmına kıymalı harcımızı uzunlamasına yerleştirelim ve saralım rulo şeklinde ve yan yan keserek fırına yerşeltirelim kalan 3 yarım yufkayada aynı işlemi yapıp fırına alalım 200 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirelim .Bu sırada fırının içine biberleriniz atın közlensin 

* Fırından çıkan kebabımzı tabağımıza alalım üzerinden domatesli sosumuzu gezdirelim yoğurt ve pilav eşliğinde ikram edelim 
AFİYET OLSUN  

9 Haziran 2014 Pazartesi

PİDE LAHMACUN

PİDE & LAHMACUN

Annem sağolsun geçen ki diş pğartisinde yaptı parti yaparken ya da özel günlerde yapılan ikramalr gelen misaifrlerin yaşına uygun olmalı her zaman dikkat ettiğim bir noktada budur .Bu pideler harika oldu daha önce böyle bir lezzeti biyerde yemedim :)Bir kısmıylada hamurun lahmacun yapıldı bunlar evdeki fırında piştiler daha önce evde denemediyseniz terettüt etmeden deneeybilirsiniz.


MALZEMEELER
6-7  su bardağı un 
ınstant maya (istediğiniz mayayı kullabilirsinz ama kuru maya kullananlar ılık su da ya da ılık süt ile köpürtmeyi unutmasınlar)
1 çay bardağı süt
tuz
aldığı kadar SU
 İÇ MALZEMESİ İÇİN
600 gr kıyma
6 adet domates( ben 250 gr kadar domates konservesi kullandım)
2 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
pul biber
tuz
HAZIRLANIŞI
Unumuzu yoğurma kabımıza alalım bütün malzemelrimizi katıp güzelce yumuşak bir hamur elde edelim ve yarım saat mayalamaya bırakalım 
*iç malzememizi hazırlayalım bu arada kıymamızı alalım karıştırma kabımıza domatesleri rendeleyip katalım konserve kullanıyorsak direk katabilrisiniz 
*Soğanlarımzı rendeleyip katalım 
*maydonozlarımzı ince ince kıyıp katalım 
*baharatlarımzıda katıp güzelce yoğuralım 
*mayalanmış hamurumuzu alıp bir parça hamur koparıp elimizle yuvarlayıp unla merdane yardımıyla oval şekilde açalım
*ve iç malzmeyi kenarlar boş kalacak şekilde oval yufkamıza döşeyelim kenarlarıda büktükten sonra yağlanmış fırın tepsimize alalım
*aynı şekilde devam edebilirsiniz  kalan hamuruda en son yuvarlak şekil verip döşedikten sonra  tepsimize yerleştirdim 
*200 derece fırında pişiriyoruz 
*çıktığında kenarlarını tereyağ sürüyoruz
AFİYET OLSUN

ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEĞİ

 ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEĞİ

Yahu yayın paylaşmayı özlüyorum ama fırsat bulamıyorum Türkiye'de şimdi girmişken bikaç yemek paylaşayım bari geçenlerde kayınvalidemlerde gelmişti kıızma diş partisi yaptık küçük çaplı eşim hala Kazakistan'da olduğu için eksik bir partiydi kendi ailemizle bir akşam kutladık şeker hamuruyla diş pastasını ben yaptım ama çok komik oldu büyük bir ihtimal paylaşmıcam pastayı ama belli olmaz bir düşüneyim sonra karar veririm artık :))
Kabağın yeşilinide tatlı kabağınıda çok severim bir öğlen vakti yapmıştı taze domatesle de leziz oldu ara soğuk olarakra misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz bir lezzzet .

MALZEMELER
3 adet büyük boy yeşil kabak 
1 adet orta boy kuru soğan 
3 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı kadar biber salçası 
yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
2 adet yeşil biber
tuz 
pul biber
1 çay bardağı su 

HAZIRLANIŞI
* Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp ısınan yağının içine atalım ve pembeleşene kadar pişirelim bu sırada biberleri doğrayıp katabilirsiniz salçamızı katalım çiğliği gidenee kadar kavuralım ve küp küp doğradığımız domatesleri katalım iki döndürelim ve küp küp doğradığımız kabakları katalım kavuralım 3-4 dk tuzunuz pul biberiniz katalım  ve ardından 1 çay bardağı suyu ekleyip kapağını kapatalım orta ateşte pişmeye bırakalım kabaklar yumuşayınca ocağın altını kapatıp servis yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN 

4 Haziran 2014 Çarşamba

MACAR KEBABI

MACAR KEBABI

Ayyy merak ettinizmi beni bilmiyorum ama ben sayfamda bişeyler paylaşmayı özledim hani:) Türkiyye ye geldim uzun bir yolculuktan sonra yolculuk ama hayatımda yaşadığım en kötü yolculuktu Kazakistan'da 7 yıldır yaşıyorum o kadar gititm geldim ama başıma bu gelmemişti uçak fobim başladı napcam bilmiyorum fena korkuyorum etkisi hala üzerimde İstanbul'dan bodruma gelirkende uçak kullandım uçaktayken yok bidaha binmem diyorum ama el mahkum ... 
5 saat süren bir yolculuk Tr sınırları içindeyiz 45 dk var inişe geçmemize allahım uçak bir hava boşluğuna girdi Allah tan kemerimiz takılıydı takılı olmasa tavana değmişti kafam yerimizden kalktık indik herkeste bir çığlık kranlık ortam anam gittik sandım okumadığım dua aklımdan geçmeyen birşey kalmadı Rabbim ölümünde güzelini hayırlısını nasip etsin inşallah ...Neyse ki sağ sağlım rabbim vatanaımıza ailemize ulaştırdı çok şükür işte bir süre istanbulda kardeşimde kaldım falan erken annemlere anca geldim:)) Ve öğlen bu yemeği yaptım yaparkende babam beğenir mi ki diyede geçirdim babam bile çok sevdi harika oldu sebze ve etin harika buluşması sebze yemeyen et sevmeyen mi var yapın bakın nasıl beğenerek yiyecekeler:)
Ana yemek olarak sunabilirsiniz güzel bir fırın yemeği ... 


MALZEMELER
500 gr kuzu kuşbaşı veya tavuk eti ben tavuk eti  kullandım 
2 adet patlıcan 
1adet patates
1 adet kabak
1 büyük boy kuru soğan
1 adet havuç (ben kullanmadım varsa güzel olur) 
1 çay bardağı kadar haşlanmış bezelye
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gr kadar kaşar peynir ben köy peyniri kullandım kızarmadı ve erimedi kaşar peyniri hem erir hemde güzelce erir .
Beşamal sos İçin 
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un 
2..5 su bardağı soğuk süt
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI

* Öncelikle etimizi küp küp doğrayalım ısınan tavaya atalım ve soteleyelim zeytinyağı dökelim 2-3 çorba kaşığı kadar ve küp küp doğradığımız soğanlarla soteleyelim pişirip kenara alalım .

* Sonra sebzelerimizi küp küp doğrayıp borcama alalım 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı döküp karıştırıp 200 derece fırına sürelim kızarsınlar.

* Bu sırada beşamal sos için tenceremize tereyağını alıp eritelim unu katıp un kokusu çıkana kadar kavuralım soğuk sütü katıp karıştıralım güzelce kıvam elde ettikten sonra tuzunu karabiberini katıp kenara alalaım .

* Fırından çıkan hafif kızarmış olan sebzelere etlerimizi bezelyemizi katıp beşamal sosu üzerinden döküp harmanlayalım ve fırına sürelim 200 derece 30 dk pişirelim sonra çıkarıp rendelediğimiz peynirleri serpipi pişmeye bırakalım Yemeğimiz hazır.
AFİYET OLSUN