31 Mart 2014 Pazartesi

KÖFTELİ KARNIBAHAR YEMEĞİ

 KÖFTELİ KARNIBAHAR YEMEĞİ
Haram yollarla huzur ararsan HUZUR sana haram olur.Rabbim bizi ve ailelerimizi haramlardan korusun inşallah şaşanlardan değil istikamette olanlardan eylesin inşallah...

MALZEMELER

400-500 gram karnıbahar 
2 adet patates
1 adet havuç
100 bezelye konserve kullandım ben 
1 adet kuru soğan 
1 yemek kaşığı biber salçası 
tuz 
kırmızı pul biber
2-3 çorba kaşığı kadar sıvı yağ
su
Köftesi için 
150 gr kıyma 
karabiber
tuz 
kırmızı biber
 HAZIRLANIŞI
* Köftelerimizi hazırlayalım önce kıymamızınızn içne baharatları ekleyip karıştıralım misket misket köfteler elde edelim 
* Soğanlarımızı küp küp doğrayıp yağ ile birlikte tenceremize alalım ve kavuralım köftelerimizi katalım ve kızartalım soğanlarlar birlikte kavrulsunlar.Ara ara köfteleri dağıtmadan karıştıralım . 
*  Sonra salçamızı katalım ve salçanın çiğliği gidene kadar kavuralım.
* Ardından karnar su döküp pul biberimizi tuzumuzu ekleyelim ve küp küp doğradığımız patates ve havuçlarımızı , küçük küçük parçalara ayırdığımız karnıbarlarımız ekleyelim ve kapağını kapatıp pişmeye bırakalım 
* Yemeğimiz piştikten sonra konserve bezelyeelrimizi katalım 5dk bezelye ile pişsin yemeğimiz hazır 
AFİYET OLSUN 


KREMŞANTİLİ MUZLU KREP

KREM ŞANTİLİ MUZLU KREP 

Kader konuşunca insan susarmış... 
Bu kakaolu krebi bir çikolata sever olarak çok sevdim ve her fırsatta ya kremalısını ya da kremşantilisini yapar oldum hala denemeyen varsa mutlaka denesin harika bir lezzet ve pratik  hanımlar..

MALZEMELER
2 Adet yumurta 
2 su bardağı süt 
1 çay bardağı sıvı yağ 
yaklaşık 6 yemek kaşığı kadar un 
1 çay kaşığı kabartma tozu 
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket krem şanti ve 1 su bardağı süt.
3 adet muz 
Hazır çkolaya sosu  ben 1 çay bardağı süt ve başlıca 1 yemek kaşığı çikolata sosunu pişirip kullandım 
HAZIRLANIŞI
*Yumurtamızı karıştırma kabımız alalım çırpalım güzelce ardından süt , pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu , sıvıyağ ekleyip güzelce çırpalım krep kıvamı elde edelim .
* Teflon tavamıza ya da krep tavamızı ısıtıp eğer tavanız büyükse 1 kepçe dolusu koyabılırsınız orta boy bır tavayla yapıyorsanız yarım kepçe karışım kullanın 
* Krebimizi döküp arkalı önlü güzelce pişirelim bu işlemi karışım bitene kadar tekrar edelim
* Süt ve kremşantimizi çırpıp hazır edelim 
* Soğumuş olan krebimizi alalım ve uzunlamısa 3 dilime böldüğümüz  muzun 1tanesini yerleştirelim üzerine sıkma torbası ile kremşanti sıkıp saralım
* Hazır olan kreblerimizin üzerinden çikolata sosu gezdirelim :)
AFİYET OLSUN  



27 Mart 2014 Perşembe

MAHLEPLİ ÇATAL KURABİYE

MAHLEPLİ ÇATAL KURABİYE

MALZEMELER
250 gr sana yağ 
1 çay bardağı sıvı yağ 
yarım tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep 
1 tatlı kaşığı sirke
aldığı kadar un 
1 tane yumurta sarısı üzerine
ve çörek otu üzeri için 
HAZIRLANIŞI
* Un, çörek otu ve yumurta sarıs hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına katıp elimizle karıştıralım ve yavaş yavaş un ekleyerek yoğuralım yumuşak ele yapışmayan kurabıye hamuru elde edelım .
* İki şerit elde edelim ucları bırlestırıp ortasını yanlara doğru açalım tepsiye yerleştirp üzerine yumurta sarısını ekleyelim çörek otu serpip 180 derece ısıda pişirelim 
AFİYET OLSUN 

PRATİK PASTA

PRATIK PASTA
Akşam akşam canımız pasta isteyince en pratiğinden yaptım hemen sizlerde denemelisiniz aklınızda bulunsun...

MALZEMELER
2 Peket kremşanti 
1 su bardağı süt(krem şanti için)
1 çay bardağı ceviz veya fındık parçaları 
10lu halley veya 10lu çokonat veya 10lu albeni evde ne varsa 
1 paket ülker peki kek 
 HAZIRLANIŞI
* Süt ve kremşantiyi çırpalım içine 10lu çokanatı iri iri parçalayıp atalım cevizi ekleyip karıştıralım 
* Derin oval bir borcama veya cam kasye streç flim yerleştirip dilim peki kekleri resimde gördüğünüz gibi yerleştirelim .
* Ardından kremşantili karışımı içine boşaltalım ağzını streç filmle kaplayıp buz dolabına kaldıralım .
* 1-2 saat dinlendikten sonra servis tabağına ters çevirerek ikram edebilrsiniz arzuya göre üzerini meyve ile süsleyebilirisniz 
AFİYET OLSUN 


25 Mart 2014 Salı

ZEYTİNYAĞLI KURU DOLMA

ZEYTİNYAĞLI KURU DOLMA SARMA
Her ana yemeğin yanında yapılmalı bence zeytinyağlı dolmalar sarmalar ana yemeğin yanında acaba ne yapsam diye düşünüp ağır sofra kurmak isteyenler dolmayı sarmayı düşünmeliler bence bir seçenek olarak ..

MALZEMELER
2 Su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan 
1 yemek kaşığı domates salçası 
yarım yemek kaşığı biber salçası 
sıvı yağ yarım çay baradğı kadar
tuz 
pul biber
nane
6-7 dal lahana yaprağı 
6-7 kuru kabak dolması 
6-7 kuru patlıcan dolması 
SOS İÇİN 
1 yemek kaşığı salça
sıvı yağ 
tuz
pişen dolmanın suyu

HAZIRLANIŞI
* İç malzemelerimzi hazırlayalım önce pirincimizi yıkayıp süzelim içine ince ince küp küp doğranmış soağanalrımzı katalım, salçaları baharatları ve yağı katıp güzelce harmanlayalım . 
* Ocağa büyük tencerede kaynar su koyup  kaynayan suyun içine önce lahana yapraklarını atalım yumuşayana kadar haşlayalım onları sürezer çıkarıp biir kenara bırakalım .
* Ardından kaynayan suyumuza kuru dolmalıklarımzı atalım yumuşayana kadar haşlayalım .
*Hazır olan  kuru dolamalıklarımızı dolduralım ve tenceremize yassı bir şekilde sıra sıra dizelim .En alta kuru dolmalıkları koyalım lahana sarması kurulardan daha erken pişeceği için..
*Ardından lahana yapraklarını bıcak yardımıyla düzleyebilirsiniz kare veya dikdörtgen şekline getirip bir ucuna koyup saralım ve elimizle sıkıp kuru dolamların üzerine yerleştirelim .
* Bu işelmde tamamlanınca dolamalarımzın üzerini geçecek şekilde kaynar su döküp dolma taşımızı üzerine koyalım ilk etapta ağzı açık kaynamasını bekleyelim daha sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pişmesini sağlayın öyle daha lezzetli olacaktır.
*Pişmiş dolamalarımızı servis tabağına yerleştirip sosumuzu hazırlayalım .
* Tavamıza yağ döküp salçamızı ekleyelim salçanın çiğliği gidince dolmamızın suyundan ekleyelim biraz tuz ve isteğe göre toz kırmızı biber ekleyip dolmalarımızın üzerinden gezdirelm 
AFİYET OLSUN 

KAKAOLU KURABİYE

KAKAOLU KURABİYE
Olgun insan;
"Allah" der yürür, "Hayat" der gülümser,
"Kısmet" der, her halinden razı olur.
Güzel bir misaifir yoğunluğu yaşıyum bu yoğunlukta da fırsat buldukça yayınlarımı paylaşmaya çalışıyorum ..
Bütün paylaşımlarına lezzet garantisi veriyorum beğenmeyen olursa söylesin:))) 
MALZEMELER
250 gr sana yağ
1.5 çay bardağı pudra şeker
3 yemek kaşığı kakao
100 gr nişaşta 
Aldığı kadar un 
Üzer için 
ceviz
HAZIRLANIŞI
* Oda sıcaklığındaki sanayağını , pudra şekerini kakaoyu nişaştayı katıp yoğuruyoruz sonra yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz . Kurabiye kıvamına gelen hamurumuzu elimizle şekil verip üzerine cevizin yarısnı yerleştirip 180 derece fırında pişriyoruz. 
AFİYET OLSUN 



PEYNİRLİ SAMSA

PEYNİRLİ SAMSA
Pratik ve lezzetli bu böreğe Kazakistan'da samsa diyorlar bu milföy hamurunu kendisi yapan arkadaşlar var birgün deneyip sizlerle paylaşıcam 

MALZEMELER
 1 paket milföy hamur
Kaşar ve lor peynir
yumurta sarısı
Çörek otu

HAZIRLANIŞI
* Kare şeklinde olan her bir milföy hamurunun üçgen döşenecek şekilde lor ve kaşar peynir rendesi ekleyip diğer kısmı kapatıp uçlarını birleştiriyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpp 180 derece fırında pişiriyoruz . 
AFİYET OLSUN 

24 Mart 2014 Pazartesi

ETLİ NOHUT YEMEĞİ

ETLİ NOHUT YEMEĞİ


Kış akşam yemekelerinde güzel giden nohut yemeğinin sezonunu kapatabilriim artık güzel geleneksel yemeklerimizden olan nohut yemeği herkes tarafından beğenilen bir yemektir genelde herkesin kendine özgü pişirme yöntemi vardır gelin birde böyle deneyelim 
MALZEMELER 
500 gr dana kuşbaşı 
3su bardağı nohut 
1 büyük boy kuru soğan 
Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ daha fazlada olabilir tercih sizin 
Yarım yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı biber salçası 
1 tatlı kaşığı pul biber
tuz
su 
HAZIRLANIŞI
* Nohutu bir gün önceden ya da unuttuysanız sabah sıcak tuzlu suda akşama kadar ıslatın nohutumuz şişip pişmeye hazırlanacaktır.
* Düdüklü tenceremize etimizi atalım dağlayalım ve et suyunu salsın ve suyunu çeksin ardından suyunu çeken etin içine yağımızı dökelim ve ince ince  küp küp kıydığımız soğanaları atıp kavuralım pempeleşen soğanalrın üzerene salça ve biberimizi tuzumuz ekleyip salçanın çiğliği gidene kadar kavuralım .
* Ardından tenceremize sıcak su veya soğuk su döküp nohutumuzu aktaralım su nohutların üzerini geçsin 
* Düdüklünün ağzını kapatalım ve kaynama başlayınca altını kısalım 1 saat boyunca pişşin 
* Etler ve nohutlar pamuk gibi olmuştuır 
AFİYET OLSUN 
CEVİZLİ MUZLU BEBEK MUHALLEBİSİ

6 ayını doldurunca beni bir telaş sarmıştı şimdi ne yedirmeliyim diye insan önce korkuyo panik oluyo ama sonra alışıyo ve her geçen gün bebişi için besleyici ve lezzetli mamalar hazırlamaya başlıyor.

 Bebeğin zihinsel ve fiziksel gelişimi için beslenme son derece önemli o yüzden titizlikle özen göstermeliyiz . ,

Ceviz bebeğimiizn zihinsel gelişi için son derece faydalı bir çerez ben çorbalarada rendeliyorum her besinin içinde rendeleyerek kullanabilirsiniz 6ncı aydan sonra ..

Muz ise son derece önemli bir besin kaynağı vitaminli ve bebeğiniz kilo almasınıda istyosanız mutlaka her gün yarım da olsa yedirmelisinz.

Çorbalar bebğinizin midesini büyütür ve kilo almasına yardımcı olur tarhana çorbası hem inanılmaz bir besin değerne sahib hemde kilo almasına son derece yardımcı bir çorba bebğiniz bıkmadan içmeye devam ederse hergün verebilirsiniz.,

Ve tabiki balık mutlaka haftada 2 kez yedirmeye çalışın azda olsa 2 parça 3 parça yemyorsa çorbasını için çorbalar kısmında balık çrorbası tarifimi bulabilirisniz .

Sebzeler vitaminli sağlıklı olmasını istiyorsanız her tür sebzeyi çorbaalrda kullanmalısınız ...

Şimdi bu muhallebiyi akşam yatmadna önce hafif bir yemek olacaktır

MALZEMELER
1 Çay bardağı su 
1 yemek kaşığı irmik 
yarım muz
5-6 adet ceviz rendesi 
şeker kullanmıyoruz
 HAZIRLANIŞI
* Cezveye su ve irmiği koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz göz göz olunca ocaktan alıp geniş bir tabağa dökelim ılımaya bırakalım .
* Ilıyan muhallebiye cevizlerimizi rendeleyelim muzumuzu içinde ezelim 
* Muhallebimiz hazır afiyet bal şeker olsun bebeklerimze:)

ISLAK KEK

ISLAK KEK 
Bu tarifim annemden haffmi hafif lezzetlimi lezzetli harika bir sünger kek mutlaka denemelisiniz lezzeti garantli


MALZEMELER
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu 
yarım çay bardağı su 
1 paket vanilya
2 su bardağı süt 
3 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un 
2-3 damla limon (olmasada olur)
ÜZERİ İÇİN 
çikolata sosu ve tarifine göre süt
HAZIRLANIŞI
* Şeker ve yumurtaları mikserle güzelce çırpalım ardından kakao ,su ekleyip çırpalım ve un , vanilya ve unuda ekleyip çırpmaya devam edelim akışkan  kek kıvamı elde edelim .
* Yağlanmış büyük boy borcamımızadökelim kekimizi 180 derece pşşirelim 
* Pişen kekimizin ilk sıcaklığı geçince bir kaç yerine bıcakla delikler açıp 2 su bardağı sütü üzerinden döeklm 
*Ardından daha önce hazırlayıp soğuttuğumuz çikolata sosunuda döküp en az yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirisniz 
AFİYET OLSUN 


23 Mart 2014 Pazar

ŞEKERPARE

ŞEKERPARE

 Lezzetli hafif bu şerbetli tatlı vazgeçilmezlerimden miss miss :)
MALZEMELER
250 gr sanayağ
1 çay bardağı irmik 
1çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
2 adet yumurta(biiriniğn sarısı üzerine)
aldığıı kadar un 
ŞERBET ÇİN :
3.5 Su bardağı su 
3.5 su bardağı şeker
3-4 damla limon 
HAZIRLANIŞI
* Önce şerbetimiz çin tencereye şeker ve suyumuzu alıp pişrelim ocaktan almadan 10 dk önce limon suyunu damlatalım ve ocaktan alıp ılımasını bekleyelim ılıyan şerbeti dolaba  koyup soğumasını sağlayalım .
* Ardından  bütün malzemelerimizi  un hariç. katıp elimizle yoğurmaya başlayalım yavaş yavaş un ekleyerek kurabiye kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim
* Elmzle br parça koparıp şekil vererek tepsiye yerleştirelim üzerinden çatalla br iz yapalım ve yumurta sarısı sürüp 180 derec fırından pişirelim 
*Pişen şekerparemize sıcakken soğuk şerbetmizi dökelim 
* Tatlı sıcak şerbet soğuk olduğu çin şerbetini hemen çekecektir 
*İstediiğiniz gibi servis edebilirsiniz ben hindistan ceviiz kullandım 
AFİYET OLSUN 




21 Mart 2014 Cuma

FIRINDA KIŞ TÜRLÜSÜ

FIRINDA KIŞ TÜRLÜSÜ
Bismillah her hayrın başıdır ... 


MALZEMELER
garnitürü için:
6-7 adet patates
2 adet havuç
400 gr konserve bezelye
3 diş sarımsak 
Kıyma harcı için :
400 gr kıyma
3-4 yemek kaşığı galeta unu 
1 adet soğan rendesi
karabiber
pul biber
1 adet yumurta
tuz
Sos için:
1 yemek kaşığı domates salçası 
pul biber
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 
tuz
Üzeri için 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri..
HAZIRLANIŞI
* Önce kıyma harcımızı hazırlayalım bunun için rendelenmiş soğanımızı, galeta unu veya bayat ekmek rendesini, yumurtayı ve bahartlarımız katıp yoğuralım güzelce
* Ardından kıymalı harcımızı misket büyüklüğünden biraz büyük olmak şartıyla elimzle yuvarlayıp koyalım
* Patates ve havuçları küçük küpler halinde doğrayalım borcamımıza alalım .
* Bu karışıma köftelerimizi ekleyelim konserve bezelyelerimizi  ,de katalım üzerine sarımsaklarımızı da minik minik doğrayıp katalım 
* Ve sos için ayrı bir kapta salçayı alalım su ile açalım yağ , biber, tuz ekleyip sebzeelrimizin üzerine döküp harmanlayalım ve 200 derece fırına sürelim 
* Yemeğimiz piştikten sonra üzerien rendelemiş olduğumuz kaşar peynirimizi gezdirelim ve peynirimizde eriyip hafif kızarıncaya kadar bekletip çıkaralım 
AFİYET OLSUN 


TAVUK KOKOREÇ

TAVUK KOKOREÇ


Eşimle çok acıkmıştık ve acil yapıp yiyebileceğimiz birşey olmalıydı aklıma bu geldi bir tavuk döner sever biri olarak yaptım aç olduğumuzdanmıdır yoksa çokmu güzel olmuştu gerçekten bilmiyorum ama kocaman ekmek arasını yeyip bitiridk tavsye ederim mutlaka denemelisiniz...
MALZEMLER
3-4 adet tavuk budu
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
tuz
sıvı yağ 

isteğe bağlı turşu salata kullanabilrsiniz ben salatalık turşusu kullandım sadace
 HAZIRLANIŞI
Butları kemiklerinden ayıralım ve tavuk etimizi julyen julyen ınce ınce doğrayalım tavamıza alıp bir miktar su 

koyup kapağını kapatalım ve etlerimiz suyunu çekene kadar pişsin ardından 4-5 yemek kaşığı kadar sıvı yağ 

dökelim ve tavuk etleriğmizi kızartalaım aynı anda baharatlarımızı ekleyelim ve kızartmaya devam edelim 

*Pişmiş kızarmış tavukalrımzı ekmek arası yapıp isteğe göre yeşillikle isteğe göre turşu ile servis edebilrsiniz 
AFİYET OLSUN 



İRMİKLİ ÇİKOLATA RÜYASI

İRMİKLİ ÇİKOLATA RÜYASI 
-Bir müslüman bir müslüman kardeşinin ağzını sevdiği bişey ile tatlandırdıysa 

onu yerken o misafiriniz mutlu olursa  Cenab-ı Hak anında bir milyon 

günahınızı siler, bir milyon sevap yazar onun yerinede ve bir milyon 

mertebede yükseltir bitmedi diyor firdevs, adn ve huldy Cennetlerinde yemek 

yedirme sözü verir.Hadis-i şerif

MALZEMELER


1 Lt süt 
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
2 paket kakaolu petibör bisküvi
üzeri için :
Muz ve çikolata sosu
bermari usulü eritipte kullanabilirisniz ben 1 çay baradağı süt ve 1 yemek kaşığı dolusu çikolata sosunu kullandım )
HAZIRLANIŞI
Tenceremize süt r ve irmiğimiz koyup orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz göz göz olan muhallebimize vanlyada katıp son kez karıştırıp ocaktan alıyoruz
* Ardından kek kalıbımızın içini streç filmle kapğlıyoruz muhallebiden bir miktarını tabanına döküyoruz ardından kakaolu bisküviler yerleştiriyoruz bisküvi üzerine muhallebi böyle sıra sıra karışım bitene kadar tekrar ediyoruz 
*Ardından kalıbla beraber buzdolabına kaldırıyoruz en az 2 saat dinlendikten sonra servis tabağını ters çevirip üzerini muz ve çikolata sosu ile süslüyoruz 
AFİYET OLSUN 




20 Mart 2014 Perşembe

BALIK SALATASI

BALIK SALATASI 
Balıkta bu salatayı çok seviyorum bol yeşillikli yağsız bol limonlu ve az tuzlu ...

TAVADA USKUMRU

TAVADA USKUMRU
Bir balık sever olarak şimdilerde ki favorimiz uskumru ... Bu balık en güzel ızgarada oluyor  tavada ve fırında da gayet güzel lezzetli br balık ..

MALZEMELER
 Kişi sayısına göre birer tane uskumdu 
sıvı yağ
un 
tuz 
 HAZIRLANIŞI
* Balığımızı güzelce temizleyelim bağırsakları çıkartılıp iç dış güzelce yıkalım 
* Balıklarımızın yüzeyini arkalı önlü bıçak yardımıyla çizikler atalaım daha güzel pişmesii için 
* Balıkalrımzı önlü arkalı iç dış tuzlayalım 
* Teflon tavamıza az miktarda sıvı yağ dökelim bol bol dökmeye gerek yok 
 *Balığımızı arkalı önlü yüzeyini unlayıp ısınan yağa bırakalım kapağını kapatalım iki yüzünü aynı şekde pişirelim 
AFİYET OLSUN 

19 Mart 2014 Çarşamba

PEYNİRLİ ŞERİT POÇA

PEYNİRLİ ŞERİT POAÇA
Bloğuma giremez oldum bir kaç gündür eklemek istediğim tariflerim beni bekliyor ben neyi bekliyorum bilemedim sanıırm bahardan ve kızımın diş çıkarıyor olması bnei etkiledi :) Alışıcam alışıcam :)

Pamuk gibi oldu resmen kahvaltı için yapmıştım sıcak sıcak pek güzel gitti
 MALZEMELER
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı dolusu sanayağ oda sıcaklığında
1.5 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu 
1 tatlı kaşığı kadar tuz
Aldığı kadar un
2 adet yumurta sarıları üzeri için 
iç malzemesi için:
lor peynir ve peyaz peynir kullandım 
 HAZIRLANIŞI
* Tek tek bütün sıvı malzemeleri katalım ardından kabartma tozu ve unuda yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım 
* Elimizle bir parça koparıp merdane yardımıyla oval şekilde açalım uçlarının tamamına gelmeyeçek şekilde şeritler çizelim peynir serpiştirip saralım uçlarını birleştirip yumurta sarısı üzerine
* Ve 180 derece fırına sürelim 
AFİYET OLSUN 



18 Mart 2014 Salı

KIYMALI PİLAV

KIYMALI PİLAV


Pilav İçin 
2 su bardağı pirinç 
4 su bardağı kaynar su 
yarım açy bardağı arpa şehriye
100 gr kıyma
tuz 
1 yemek kaşığı teryağ
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

* Pilav tenceremze kıymamızı koyalım ve suyunu salıp çektikten sonra yağımızı ekleyip arpa şekriyelerimizi katalım ve kavuralım kavrulan kıymamız ve şehriyelerimize yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçlerimizi ekleyelim ve pirinçlerle de tuz ekleyip 3-4 dk kavuralım ve kaynar suyumuzu ekleyip orta ateşte pişrelim suyunu çekene kadar 
* Pişen pilavımızı 10 dk dinlendirdilkten sonra servis yapabilirsiniz 
,AFİYET OLSUN 

KIYMALI PATATES VE PİLAV

KIYMALI PATATES VE PİLAV

MALZEMELER
6 Adet orta boy patates
400 gr kıyma
1 adet büyük boy soğan 
2-3 diş sarımsak 
2-3 adet yeşil biber
1 çorba kaşığı domatel salçası 
tuz
pul biber 
sıvı yağ 
su 
Pilav İçin 
2 su bardağı pirinç 
4 su bardağı kaynar su 
yarım açy bardağı arpa şehriye
100 gr kıyma
tuz 
1 yemek kaşığı teryağ
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
* Öncelikle yemeğimizi hazırlayıp fırına sürelim bunun için patateslerimizi küçük boylarda küp küp doğrayıp fırın tepsisine veya borcama yemeğinizi hangi kapta pişirmek isterseniz...
* Ardından soğan, biber ve sarımsaklarıda küp küp elimizde doğrayıp katalım 
* Kıymamızı ekleyelim 
* Ayrı bir kasede salçamızı su ile açıp yaklaşık 1 su bardağı su ile.. içine tuz, pul biber ekleyip karıştıralım 
* Bütün malzemeleri fırın tepsimize aldıktan sonra salçalı sosu ve istediğimiz miktarda yağı üzerinde gezdirip karıştırıp 200 derec fırına sürelim 
* Yemeğimiz fırında pişerken pilavımızı hazırlayalım pilav tenceremze kıymamızı koyalım ve suyunu salıp çektikten sonra yağımızı ekleyip arpa şekriyelerimizi katalım ve kavuralım kavrulan kıymamız ve şehriyelerimize yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçlerimizi ekleyelim ve pirinçlerle de tuz ekleyip 3-4 dk kavuralım ve kaynar suyumuzu ekleyip orta ateşte pişrelim suyunu çekene kadar 
* Pişen pilavımızı 10 dk dinlendirdilkten sonra servis yapabilirsiniz 
,AFİYET OLSUN 

17 Mart 2014 Pazartesi

ÇİKOLATA SOSLU TAVUK GÖĞSÜ

ÇİKOLATA SOSLU TAVUK GÖĞSÜ

MALZEMELER
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un 
2 yemek kaşığı yemek kaşığı
1 paket vanilya
Yarım  paket çikolata sosu ve tarifiğne göre süt
HAZIRLANIŞI
* Sütümüzü tencere alalım ve un,şeker katıp kıvam alana kadar karıştıralım göz göz olan muhallebiye tereyağımızı ve vanilyamızıda katıp yağ eriyip karşıma güzelce yedirildikten sonra tenceremiziin altını kapatıp servs yapacağımıza kalıba alalım .
* Soğuduktan sonra hazırlamış olduğumuz çikolata sosunu üzerine döküp servis edebilirisniz 
AFİYET OLSUN 

16 Mart 2014 Pazar

PORTAKALLI UN HELVASI

PORTAKALLI UN HELVASI
Portakalın mevsimindeyken yapmak istedim çok güzel bir aroma katmıştı mutlaka sizde portakallı un helvasını denemelisiniz sezonu bitmedne:)
MALZEMELER
1 çorba kaşığı tereyağ
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un 
6-7 yemek kaşığı şeker
1 adet portakal kabuğu rendesi
1adet  portakal suyu 
1.5 su bardağı su 
HAZIRLANIŞI

* Tenceremize suyumuzu,şekerimizi ,portakal rendemizi ve portakal suyumuzu katıp şeker eriyene kadar karıştıraslım
* Yağları tavamıza alıp eritip unumuzu katalaım ve kavurmaya başlayalım .
* Kavrulan unumuza hazırladığımız şerbeti katıp karıştıralım toplanana kadar .. Ben lmon sıkacağı ile şekil verip sundum üzerine hindistan cevizi veya tarçın kullanabilirisiniz 
Çikolatayı seven ben helvayı ikramederkende kullandım tercih sizin:)
AFİYET OLSUN 

15 Mart 2014 Cumartesi

KAKAOLU MISIR GEVREKLİ KURABİYE

KAKAOLU MISIR GEVREKLİ KURABİYE
 Kalbini açıp görmedikçe hiç kimsenin niyetinden emin olamassınız..
Bazen öyle sözler söylenir ki siz alırsınız bir tarafa koyarsınız diğeri alır başka bir tarafa koyar  birbirinden farklı hakikatler çıkar ortaya  bazen görünen aldatıcıdır..
 Görünmeyenide sadece hak sahibi , ilim sahibi olan Hak Teala bilir ... Allah ve Resulu daha iyi bilir demiş sahabe efendilerimiz hiç biri ben daha iyi bilirim dememiş ...

İlk gördüğünüzle etkilenirseniz ama bir konuşun , bir dinleyin ön yargılar insanı komik duruma düşürür...
Ön yargı toplumu küçültür..
Kavgalarla cephelenmeleri sıklaştırırsınız ... Haklı olduğunuzu düşünüyorsanız kardeşinzide dua edin ...

Önyargıların kemikleşmesine engel olun ... Doğrularda yeşermemizii Rabbim nasip etsin ...
Doğruları anlatmada sekineyle ... sakin sakin ... mülaimlikle... çalışmak lazım 

Ön yargı cinnetine son ... Kavgalarla önyargı çözülmez

İnsanın önyargılarını parçalamak bir atomu parçalamaktan daha zordur... demiş ...EİNSTEİN

Medenilere galebe ikna iledir icbar ile değildir...
 Fikirleri ikna ile Allah'ın izniyle parçalanmayack atom yoktur...

Fikirlerin düğümlendiği  yerde çare  okumaktır deyip sözü sizlere bırakayım ... 
Sağlıklı fikir , Doğru nazar salim bir kalp sahibi olup dini, şahsi sosyal hayatımızın selametini sağlamak istiyorsak eşya ve hadiseleri kur'an-ı kerim mizanıyla ölçmeli; sünnet-i seniyye terazisi ile tartmalı .... Bunu cümlemize nasip etsin inşallah..

İnsan bir sene önce A dediğini bir sene sonra B diyebilir hakikatle karşılaştığında Kalbleri evirip çeviren rabbim değil mi ...


--Ne alaka kurabıye ile ama yazmak istedim buyrun geçelim ağızda dağılan harika lezzetin tarifine...

MALZEMELER
250 gr sanayağ oda sıcaklığında
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı kakaolu mısır gevreği
Aldığı kadar un 
 HAZIRLANIŞI
* Yağlarımızı, pudra şekerimzi, güzelce yoğurup unumuzu yavaş yavaş ekleyelim kurabiye hamurunu elde ettikten sonra mısır gevreklerini katalım ve güzelce bütün hamura yaydıktan sonra elimizle şekil verp tepsiye dizelim 180 derecede pişirelim 
AFİYET OLSUN 


13 Mart 2014 Perşembe

SÜT REÇELİ

SÜT REÇELİ
Ne zamandır yapmak istiyordum dün yaptım daha önce karameli yapmıştım daha koyu kıvamda bu sefer kıvamında bıraktım .Pastalarda keklerde, kurabıyelerde kullabileceğmiz harika br lezzet.. Hatta burda sütlü çay içen arkadaşlarım var bu tam onlar için oldu çayda denedim güzel ama şekerli çaya tekrar alışmak istemiyorum çay şekersiz daha anlamlı ve güzel :))))

MALZEMELER
1.5 lt süt (Bulabiliyorsanız mutlaka ev sütü kullanın ama imkanın yoksa paket süt kullanacaksanız tam yağlı süt olmalı)
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu veya karbanot (ben kabartma tozu kullandım KARBANOT kullanmanızı tavsiye ederim daha uzun süre muhafa edebilir ve rengi daha güzel olur )

HAZIRLANIŞI
* Sütümüzü tencereye alalım ve 3de 1i kalana kadar sütümüzü kaynatalım başında bekleyin taşma ihtimaline karşı
* Ardından şeker ve kabartma tozunu dökelim bu sırada süt kabaracaktır dikkatli olun ve kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
* Hazır olan reçelimizi kavanoza koyablrsinz 250 gr kadar çıkıyor yaklaşık 
AFYET OLSUN 

12 Mart 2014 Çarşamba

EVDE IZGARA USKUMRU

EVDE IZGARA USKUMRU 
Daha önce Kazakıstan'da uskumruya denk gelmemıstım gecen kadınlar gününde okulda ızgara balık günü yaptılar beyler hanımlar için diyomuşum:) çok beğendim evde de fırını kullanarak yaptım ortalık birazcık duman oldu ama güzel oldu :))))))

MALZEMELER
2 Adet uskumru
yağ
pul bber
tuz 
HAZIRLANIŞI
* Balığın pullarını temizleyip kafasını kesiyorz içini temizliyoruz ve ikiye ayırıyoruz hazırlamış olduğumuz yağlı biberli tuzlu karışımı her tarafına sürüp fırının ızgaralarına yerleştiriyoruz ve ızgaranın altına bir diğer folyolu fırın tepsisini koyup 200 derece arkalı önlü pişiriyoruz 
AFİYET OLSUN 

10 Mart 2014 Pazartesi

SARIMSAK SOSLU TAVUK

SARIMSAK SOSLU TAVUK
Çok güzel bir aroma katıyor tavuğa lezzetlimi lezzetli yiyenler sosunu mutlaka soruyor 
 MALZEMELER
1 Adet bütün tavuk 
3 diş sarımsak 
3-4 çorba kaşığı yoğurt 
yarım çay bardağı sıvı yağ 
pul biber
kekik
tuz
fırın poşeti
HAZIRLANIŞI
* Sosumuzu hazırlayalım önce sarımsakları tuz ile ezeln yağ, yoğurt, biber ve kekik katıp karıştıralım 
* Temizlenmiş tavuğumuzu fırın poşetinin içine alalım ve içini dışını güzelce hazırladığımız sos ile bulayalım peşetin ağzını kapatalım bikaç yerine delik açalım 
* 200 derece fırında pişmeye bırakalım 40-45 dk pişmeye bırakalım 
AFİYET OLSUN

HALLEY PASTA

HALLEY PASTA (PORSIYONLUK PASTA)
Baharin rehaveti ilk beni buldu heralde bi uykusuzluk bir yorgunluk tabi bunda kizimin gece  beni uyandirmasi grip olmasi da var sanirim ama pess baharin getirilerini aninda yasiyorum /Bu  yayinimida uykulu yaziyorum kizimda  bir dinamik  bir dinamik  masallah....:)

MALZEMELER
kek için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım çay bardağı su
2-3 çorba kasıgı kakao
1 paket kabartm atozu 
1 paket vanılya
Aldığı kadar un 

ara kat için
1 paket krem şanti ve 
1 çay bardağı süt

Dışı İçin:
1 su bardağı süt
100 gr hindistan cevizi
 HAZIRLANIŞI
* Yumurta, şekeri iyice çırpıyoruz ardından un, vanılya, su, kabartama tozu , kakao normal kek yaypr gıbı hepsını katıp tekrar çırpıyoruz akıskan bır kek kıvamı elde edıyoruz
* Yağlı kağıt üzerine kekımızı ye bırayıyoruz 180 derece pışmeye bırakıyoruz
* Bu arada krem şantımızı süt ile çırpıp hazırlayıp dolaba kaldıralım 
* Pişen ve soğuyan  kekimizi çay bardağıının agzı  yardımıyla kesıyoruz gerı kalan parcaları ben spangle yapmak uzere buzluga kaldırdım sızde buzluga kaldırın kek lazım oldugunda yapagınız bır tatlıda kullanırsınız.
*Ardından bu cay pardagı ıle kestıgınzı keklerı bıcak yardımıyla ıkıye bolun ortasına krem şantı koyup dığer parçası ile kapatın 
* Bir kaseye süt koyun ve bu kremşantili keki süte batırıp çıkarın hindistan cevizine bulayın.Bütün kekler bitene kadar bu işleme devam edin 

Afiyet OLSUN 

9 Mart 2014 Pazar

EKLER

EKLER
Enfes bir sütlü tatlı korkmadan ellerınızı sıvayın ve yapın kolay ve harıka bır lezzet hanımlar 

MALZEMELER
1 Su bardağı su 
100 gr sana yağ
1 çimdik tuz
1 su bardağı un 
4 tane yumurta 
kreması için
1 lt süt
7 yemek kaşığı şeker
7 yemek kaşığı un 
1 paket köpürtülmüş krem şanti
1 çorba kaşığı tereyağ
Üzeri İçin
Hazır çikolata sosu veya aşağıdaki tarifi uygulayabilirsiniz

Cikolata sos icin ?
2 su bardagi süt
4 yemek kasigi toz seker
1 tepeleme yemek kasigi nisasta
3 tepelelme yemek kasigi kakao 
kullanabilirisinz
HAZIRLANIŞI
* Tenceremize suyu ve yağı koyalım su kaynasın yağ erisin bir çimdik tuzumuzuda atalım 
* Ardından eriyen yağlı su karışımına unu ekleyip hızlıca karıştıralım topaklanmasın 4-5 dk öyle kavuralım sonra
* Ilıması içn karışı tencereden alalım derin bir borcama aktaralım ılıyan hamura 4 yumurta kırıp mikserle çırpalım pürüzsüz bir hamur elde edelim 
* Bu hamuru sıkma torbası yardımıyla veya kaşıkla uzunlamasına şekl vererek yağlanmış tepsiye dizelim ve 180 derecede pişmeye bırakalım 
* Bu sırada kremasını yapalım süt, un , şeker katıp kıvam alaana kadar karıştırarak pişrelim göz göz olan kremaya yağı katıp karıştıralım ocaktan alalım ve ilk sıcaklığı geçince köpürtülmüş krem şantiyi katıp çırpmaya devam edelm ve bir kenera alıp çikolata sosunu tarife göre hazırlayalım 
* Fırından çıkan eklerin arasını açıp bir kaşık yardımıyla veya sıkma torbası yardımıyla içine kremayı yerleştirelim bu işelme ekelerin hepsine uygulayalım 
*Ardından soğuyan ve güzelce kıvam almış olan çkolata sosunu döküp dolapta bir miktar dinlendirten sonra servis edebilrsinzi 
AFİYET OLSUN  

8 Mart 2014 Cumartesi

TULUMBA TATLISI

Ben genelde sütlü tatlıları severim ve ağır olmayan şerbetl tatlıları tulumba tatlısını çok sevdiğim bir şerbetli tatlıdır.
 Çıtır çıtır taze taze olsada yesek diyodum geçenlerde Kazakiistan'da da bulunabilen bir tatlı değil bu yüzden kolları sıvadım ve denedim vay be dedim bu kadar kolaymış ve taze taze çok hoşuma gitti..

 Eğer daha önce profitoröl veya ekler gibi pasta yaptıysanız tulumba tatlısınıda yapabilirsiniz..
MALZEMELER
3 su bardağı su
2.5 su bardağı un 
 3 adet yumurta
100 gr tereyağ 1 yemek kaşığı nişaşta
2-3 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı şeker
şerbet için:
4.5 su bardağı şeker
4 su bardağı su 
1 yemek kaşığı limon suyu 
Kızartmak için sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
*Şerbetimizi pişirelim ilk önce şeker ve suyu katalım ocaktan almadan 10 dk önce limon suyunu ekleyelip altını kapatalım 
* Hamurumuza başlayalım   tenceremize suyumuzu koyalım kaynasın şekeri ekleyelim ardından yağımızı ekleyelim ve yağ da erdiğinde unumuzu dökelim ve hızlı hızlı karıştıralım 
* Hamurumuz tenceremize yapışmıyacak toparlanan bir hamur olana kadar karıştıralım 
* Hazır olan hamuru ılıması için başka bir kaba alalım , ılıyan hamura tek tek yumurta kıralım ve karıştırmaya devam edelim 
*Ardından nişaşta ve irmiği ekleyelim karıştırıp sıkma torbamızın içini dolduralım 
*  yağa sıkma torbası yardımıyda hamurumuzu sıkalım kızararn tulumba tatlımızı süzerek alıp şerbetimizin içine atatlım bu işlemi hamurumuz bitene kadar devam edelim ara ara ocağı kapatalım yağ çok ısınmasın tatlıyı çok sıcak yağda kızartmıyoruz 
AFİYET OLSUN 


7 Mart 2014 Cuma

GÖÇMEN BÖREĞİ

GÖÇMEN BÖREĞİ
Puf puff harika kolay bir börek hafif olması yedikçe yemek isteyeceğiniz bir lezzet yarın kahvaltıda deneyebilirsiniz..

MALZEMELER
1 Su bardağı su 
1 su bardağı süt 
20 gr maya 
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
un  
üzeri için:
2 su bardağı süt 
5-6 yemek kaşığı yoğurt 
1 yumurta
ve susam 
HAZIRLANIŞI

* Hamur malzemelerimzin hepsini katıp güzelce mayalı hamur elde edelim 30 dk mayalanmaya bırakalım 
* Mayalanan hamurumuzu 4 eşit parçaya bölelim ve her parçayı silindir şeklinde yuvarlayıp bıcakla bir parmak eninde kesip tepsiye yerleştirelim hamur bitene kaadr aynı işlemi yapıyoruz 3 tepsi çıkıyor büyüklüğüne göre değişebilir tabi...
* Süt, yoğurt ve yumurta kaşımını üzerlerinden dökelim ve susuam ekleyip 170 derece pişrelim
AFİYET OLSUN 

6 Mart 2014 Perşembe

TUZLU ÇUBUKLAR

TUZLU ÇUBUKLAR
Pratik , az malzeme ile harıka kurabıyeler elde edebılırız bu tuzlu çubuklarda olduğu  gibi ağızda dağılan kıyır kıyır çok güzel ... Ben bide şeklin de tadı etkiledğini düşünüyorum evet malzemelere geçelim

MALZEMELER
200 gr sana yağ
1 çay bardağı sıvı yağ 
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısını üzeri içn ayırın 
Aldığı kadar un 
susam
 HAZIRLANIŞI
* Yağı, yumurta akını şekeri, tuzu katıp elimzle karıştıralım ve yavaş yavaş un ekleyerek güzel yumuşak bir kurabiye hamuru elde edelim.
* Elimize bir parça alıp tezgahın üzerinde uzunlamasına yuvarlayaılım ve bir tane örnek tezgahın üzerinde bırakıp elimizle şekil verip bıcak yardımıyla uclarını aynı hızaya gelecek sekılde kısalttalım 
*Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim ve susuam serpip 180 derece fırına sürelim 
AFİYET OLSUN 


ÇİKOLATA SOSLU HAVUÇLU PASTA

ÇİKOLATA SOSLU HAVUÇLU PASTA
Bu aralar misafir yoğunluğu yaşıyorum elhamdülillah tariflerim birikti hemen vakit bulduğumda paylaşmak istiyorum sizlerle.. Bu tarif genelde top top yapılır hindistan cevizine bulanır öğrencilk yıllarımda öyle yapardım :) ama böyle denedim görünüm açısından şık durdu 

MALZEMELER
90 gr petibör bisküvi (1paketten b'raz eksik)
1 su bardağı parçalanmış ceviz içi
2.5 kg havuç
7 yemek kaşığı dolusu şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket hindistan cevizi (50 gr)
yarım  paket çikolata sosu ve tarifine göre süt
HAZIRLANIŞI
* Havuçlarımzı havuç soyacağı ile soyup rendeleyim ve tenceremize alıp şeker ve tereyağını katıp sulanıp suyunu çekene kadar pşirelim 
* Ardından cevizlerii ve bisküvleri ufak ufak parçalayıp içine katalım karıştırıp altını kapatalım 
* Kek kalıbımızı streç le kaplayalım ve tabanını hindistan cevizi yerleştirelm 
* Ardından havuçlu karışşımımızı dökelim bastırıp dolaba kaldıralım 
* 1- 2 Saat kadar dinlenmesi yeterlidir ardından servis tabağımıza  ters çevrip alalım üzeri hindistan cevizli kaplı olcaktır onun üzerinede daha önceden hazırlayıp soğuttuğunuz çkolata sosunu gezddririn istediğiniz gibi
AFİYET OLSUN